Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2018-08-04 11:37:06
 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy, súlyos és négy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában. Munkatársaink ezen kívül tizenkét, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.
Három kerékpáros volt közlekedési baleset érintettje a Főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában. A helyszíni szemle adatai szerint két esetben a kellő körültekintést elmulasztva közlekedtek a kétkerekűvel. Gencsapátiban haladása során egy várakozó személygépkocsi hátuljának ütközött egy biciklis férfi, Szentgotthárdon pedig egy, a parkolóból a védett útra kanyarodó lányt sodort el egy személygépkocsi. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a férfi súlyosan, a lány pedig könnyebben sérült.
A megyeszékhelyen egy tehergépkocsi vezetője volt figyelmetlen, amikor kanyarodás közben elsodort egy, a védett úton közlekedő kerékpárost. Az ütközés következtében a biciklis asszony az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.
Az előtte haladó és forgalmi okból megálló személygépkocsi hátuljának ütközött egy személygépkocsival közlekedő helyi férfi Szombathelyen. A sofőr a baleset következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült.
Az illetékes rendőrkapitányságokon vizsgálják a balesetek körülményeit.
 
Tettlegességbe torkollott a szóváltás Szombathelyen és Körmenden is. A megyeszékhelyen egy kávézóban kialakult nézeteltérést követte bántalmazás, melynek során egy séi férfi megütött egy helyi férfit. A másik esetben pedig Körmend egyik utcájában zajlott az incidens, amelynek során két helyi nő szidalmazott egy helyi férfit és egyikük több alkalommal arcon is ütötte a férfit.
A bántalmazókat munkatársaink előállították az illetékes rendőrkapitányságra és kihallgatták. Velük szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.
 
Későn észlelte az előtte haladó és forgalmi okból lassító személygépkocsit egy segédmotoros kerékpárral közlekedő helyi férfi Hosszúperesztegen és az Opel hátuljának ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban kiderült, hogy a motoros vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért vele szemben szabálysértési eljárás indult. Továbbá az alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás is indult vele szemben.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink