Hírek, aktuális / Közlekedési balesetek

2017-12-28 10:14:41
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén három súlyos és egy könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársainknak – az elmúlt 24 órában – további öt, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2017. december 27-én, Szombathelyen. Egy helyi nő személygépkocsival közlekedett a 11-es számú Huszár úton, amikor az előtte forgalmi okok miatt megálló másik gépjármű hátuljának ütközött. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint egy személy súlyos, egy pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó baleset történt 2017. december 27-én, Bucsu község térségében is. Egy osztrák állampolgárságú férfi személyautóval közlekedett a 89-es számú főúton, amikor haladása során egy betonelemnek ütközött. Az ütközés következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint a sofőr könnyű, míg utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2017. december 27-én, a 84-es számú főút 44-es kilométerszelvényénél is. Egy balatonkenesei nő azért, hogy egy gyalogosan közlekedő személlyel történő ütközést elkerüljön, autóját balra kormányozta és a vízelvezető árokba csapódott. Egy Sárvár felől Jánosháza irányába közlekedő tehergépkocsi vezetője is megkísérelte kikerülni az 57 éves kissomlyói gyalogost, azonban a férfi a jármű visszapillantó tükrének ütközött. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint a személygépkocsi két utasa súlyos, míg a gyalogos könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek, továbbá a szabályokat betartva, járműveik sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban! Ne feledjék, a közlekedési szabályok be nem tartása súlyos következményekkel járhat!

A járőrök 2017. december 27-én egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost igazoltattak a megyeszékhelyen. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították. A 37 éves sofőrrel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink