Hírek, aktuális / Kiemelt illetménnyel kezdhetik katonai pályájukat a tatai tüzérek

2023-11-28 10:03:20
Kiemelt illetménnyel kezdhetik katonai pályájukat a tatai tüzérek

 
Ismét kiemelt ajánlattal várja a katonának jelentkezőket a Magyar Honvédség. A Lynx után most a PzH2000-es önjáró lövegek leendő kezelőszemélyzete is bruttó 737 ezer forintos illetménnyel kezdheti meg katonai pályáját Tatán.
 Az „Embert a vasra!” toborzókampány folytatását november 16-án jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Bakonykútiban, a Magyar Honvédség központi gyakorlóterén, a PzH 2000-es, 155 milliméteres önjáró lövegek éleslövészetén.
A Panzerhaubitze 2000 (PzH) önjáró löveg egy nagy páncélvédettséggel rendelkező, támogató fegyverrel felszerelt lánctalpas jármű, napjaink egyik leghatékonyabb tüzérségi eszköze. A Lynxhez hasonlóan a PzH kezeléséhez is a modern haditechnikát értő és kezelni képes fiatalokra van szükség.
 
A bekerüléshez az alábbi feltételeknek kell megfelelni:
  1. 18. betöltött életév,
  2. cselekvőképesség,
  3. büntetlen előélet,
  4. magyar állampolgárság megléte,
  5. minimum 8 általános iskolai végzettség.


Ezeken túlmenően fontos a jó fizikai teherbírás, a magas stressz- és monotonitástűrő képesség valamint bírni kell a bezártságot is.
 
Bevonulás: 2024. február 12-13., Tata, MH Klapka György 1. Páncélosdandár
 
A jelentkezők alkalmasságát a bevonuláskor mérik fel a helyszínen. Részt vesznek többek között laborvizsgálatokon (köztük drogteszten), pszichológiai elbeszélgetésen. Az első nap megvizsgálják a bevonulók fizikai állóképességét is, hogy a kiképzés végén tudják-e majd teljesíteni a szerződéses katonákra vonatkozó követelményeket. Egy meghatározott szintidőn belül kell lefutniuk 3200 métert, valamint megfelelő számú felülést és fekvőtámaszt, vagy húzódzkodást kell csinálni 2-2 percben.

Akik a felmérések során a legjobbnak bizonyulnak, aláírják szerződésüket, és azonnal megkezdik alapkiképzésüket Tatán, a vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály állományának tagjaként.
A 8 hetes alapkiképzés során az újoncok elsajátítják többek között a katonai élet szabályait, az alaki fogásokat, a különböző fegyverek kezelését és harcászati ismereteket szereznek. Ebben a két hónapban csak hétvégén lehet hazamenni. A hétköznapok reggeltől estig a komoly fizikai és mentális kihívásokkal teli felkészülésről szólnak majd, de ezt a kiemelt helytállást anyagilag is elismeri a Magyar Honvédség, a leendő tüzérek bruttó 737 ezer forintos alapilletményt kapnak már a kiképzés első napjától.
A kiképzés sikeres teljesítése után az újoncok esküt tesznek, és megkezdik szolgálatukat első beosztásukban. A teljesítményük és képességeik alapján dől majd el, kiből lehet például lövegparancsnok, vezető, irányzó, vagy radarkezelő.
 
 
Amennyiben te is tagja akarsz lenni a megújuló magyar tüzérségnek, keresd fel országszerte bármelyik toborzóirodát vagy a www.iranyasereg.hu/pzh oldalt.
 
Az „Embert a vasra!” toborzókampányt először augusztus 11-én hirdette meg a honvédelmi miniszter. Akkor a hódmezővásárhelyi, Lynx harcjárművekkel felszerelt gránátos zászlóaljba várták a leendő katonákat, havi bruttó 737 ezer forintos kezdőfizetéssel. A Magyar Honvédség „Hiúza” és a kiemelt illetmény ígérete megtette hatását, akkor többszázan jelentkeztek, hogy a kemény kiképzés teljesítésével gépesített lövész katonák legyenek.
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-27 10:10

Városi Televízió műsorajánló

10. Körmendi Szemmel Tovább

2024-04-27 08:18

Hétdombi Majális

Részletes programTovább

2024-04-27 08:15

Kézben a papíralapú tervezetek

egy rövid, személyre szabott tájékoztatót is küldenekTovább

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink