Hírek, aktuális / Idén is sikeres volt az Erdei Vándortábor

2020-07-31 11:49:43
Idén is sikeres volt az Erdei Vándortábor

 Körmendről indulva 20 főt számláló csapat barangolta be a Zselicet.

A tavalyi sikeren felbuzdulva - a koronavírus-járvány árnyékában – Körmenden ismét  megszervezésre került az Erdei Vándortábor, ami a Zselic tájegységet célozta meg
Az egészségügyi helyzet miatt egyáltalán kétséges volt a túra létjogosultsága, a táborozók létszáma, de a szervezést siker koronázta. Az előzetesen a vírus miatt 10-12 fő résztvevő szerepelt, azonban - talán az előző év sikerének köszönhetően - 20 fővel indultak a körmendi túrázók a Zselic bejárására. 2020-ban négy általános iskola - Olcsai, Somogyi, Kölcsey (Körmend), Brenner (Szombathely)- két középiskola - Kölcsey Ferenc Gimnázium Körmend, Kanizsai Dorottya Gimnázium Szombathely - és egy egyetem (Budapesti Gazdasági Egyetem, Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg - diákjai döntöttek úgy, hogy részt vesznek a kalandban. Körmendről autóbusszal jutottak el Kaposvárra, majd hét nap alatt gyalogosan járták be a Zselicet.
A túra kettő napjáról a Körmend Vándortábor résztvevőinek szereplésével az Országos Erdészeti Egyesület promóciós filmet forgatott a Zselic útvonal látnivalóinak bemutatása érdekében. Megtiszteltetés a túrázóknak, megtiszteltetés a szervezőknek, megtiszteltetés a városnak. Sok-sok élmény, meglepetés, különleges kaland, amit a napi életben nem élhetünk át! A promóciós film elkészítése jelenleg folyamatban van. A táborozók megtapasztalhatták a zselici csillagos égbolt csodálatos látványát, éjszaka átélhették az áztató eső sátorponyván történő pattogását, őrizhették a tábor nyugalmát.

fotó: Baranyai Sándor
 
A túrázók eljutottak a Ropolyi-tóhoz, a Zselici Csillagparkhoz, a Pálinkás-gödörbe, a Dugás-kúthoz, átmentek Márcadópusztánán, szarvasokat simogattak a Bőszénfai Szarvasfarmon, utaztak a Zselici Csühögőn, majd a Balla-tetőn, a Konkolyoson át eljutottak Simonfára, ahol bokáig érő sárban dagonyázhattak túrájuk során. Somogy megyére lezúduló csapadék néhány kilómétert kivett a bakancsokból, de így is 80 km-t sikerült teljesíteni.  
Egyébként ismét jól előkészített táborhelyszínek, kiváló étkezési lehetőségek várták a diákokat. A túra Magyarország Kormányának, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos ajánlásával, támogatásával valósult meg.

A szervezők nevében Baranyai Sándor elmondta, hogy 2021-ben új kihívások, új túraútvonal várja Körmend Vándortábor résztvevőit, kisebb nehézségek, jó ételek, vidámság, szórakozás.

Találkozunk 2021-ben a  ……….?
 
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2021-07-25 11:57

Körmendi Napok

2021. augusztus 18-22.Tovább

2021-07-24 11:10

Magyarszecsődi Falunapok

2021. augusztus 6-8.Tovább

2021-07-24 11:04

Ügyeleti rend az oviban

A nyári nyitvatartási rend augusztus 23-ig tartTovább

2021-07-23 11:50

Megjelent a Körmendi Híradó

2021. július 23. XIX. évfolyam 11. számTovább

2021-07-23 09:15

Városi Televízió műsorajánló

15. Körmendi BöngészőTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink