Hírek, aktuális / Idén is meglátogatta a gyermekeket a tűzoltó Mikulás

2018-12-06 09:55:48
Idén is meglátogatta a gyermekeket a tűzoltó Mikulás

A nagyszakállú idén is örömet szerzett látogatásával a megye tűzoltó parancsnokságain lévő gyerekeknek, akiket egy-egy csomaggal ajándékozott meg az elmúlt évben tanúsított jó viselkedésükért december 4-én.

A katolikus egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről, aki nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretetével a karácsony előhírnöke. Ez a nap egyben a gyermekek által annyira várt Mikulás-ünnep is. Izgatottan várták a gyermekek, hogy megérkezzen a Mikulás a Szombathelyi, a Körmendi és a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságokra kedden.


Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közös ünnepségén a gyermekek dallal fogadták a nagyszakállút, majd a testvérek együtt mentek ki a csomagokért. Ezt követően egy közös táncolásra is alkalom nyílt a Mikulással, amit minden gyermek nagyon élvezett.
A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság felújított szertára is megtelt csillogó szempárokkal, akik alig várták, hogy találkozzanak a Télapóval. Ki testvéreivel, ki pedig egyedül állt a jó öreg elé, hogy megmutassa mivel is készült.

A Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra manói kíséretében érkezett a Télapó. A tűzoltók gyermekei verset szavaltak és énekeltek a Mikulásnak, aki cserébe csomaggal ajándékozta meg őket. Ezt követően a gyermekek szüleikkel együtt felülhettek a Mikulás kivilágított lovas kocsijára.
A mikulásvárás mindhárom helyszínen nagy örömet okozott a gyermekeknek és szüleinknek egyaránt. Erről mi sem árulkodott jobban, mint az a sok csillogó szempár, örömteli hangulatban lévő kisgyermek, akik idén is élményekkel telve, boldogan hagyták el a laktanyákat.

VAS KVI

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

2024-04-26 11:14

Civil szervezetek 2024. évi támogatása

Döntött a képviselő-testületTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink