Hírek, aktuális / Dr. Szabó Barna lesz a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje

2024-03-19 15:21:11
Dr. Szabó Barna lesz a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje

V. Németh Zsolt, Vas megyei 3. számú egyéni választókerületének  országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeit. Körmenden a leköszönő Bebes István helyett dr. Szabó Barna indul a polgármesteri székért.

– A választások a demokrácia ünnepét jelentik. Különleges alkalom lesz június 9-e, hiszen eddig nem volt rá példa, hogy egy időben tartottuk meg a helyi, vármegyei önkormányzati és az európai uniós képviselői választásokat – mondta V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő,  választókerületi elnök, majd hozzátette: Körmenden Bebes István hosszú idő után átadja a stafétabotot.
A polgármester 2002 óta vezeti a várost, számos eredmény, siker kötődik a nevéhez, amire büszke lehet ő és a város is. – Bízom benne, hogy ez a folyamat nem törik meg, sőt új lendületet vesz a település – hangzott el a képviselőtől. Körmenden a tősgyökeres dr. Szabó Barna állatorvost jelöli a Fidesz polgármesternek, aki nagy ismertséggel és elismertséggel bír a városban. Lokálpatriotizmusa, elkötelezettsége nemcsak a szakmában, hanem Körmend iránt is megkérdőjelezhetetlen.
Dr. Szabó Barna bemutatkozásában elmondta: 1972-ben Körmenden született, az általános iskolát és a gimnáziumot is helyben végezte. 1996-ban szerzett állatorvosi diplomát Budapesten, azóta ezen a területen dolgozik.  Külsős bizottsági tagként, majd önkormányzati képviselőként 1998 óta segíti az önkormányzat munkáját, 2002-ben alapító tagja volt a Polgári Összefogás Körmendért Egyesületnek. Nős, két leánygyermek édesapja. – Értékrendemet megismerhették a körmendiek, eddig megszerzett tapasztalataimat a város vezetőjeként szeretném kamatoztatni. Bebes István huszonkét éves munkája nagyra becsülendő, célom az, hogy a töretlen fejlődés útján vigyem a várost. A legfontosabb, hogy egységet teremtsünk a városban. A polgármesteri munkára nehéz, de szép küldetésként tekintek – fogalmazott dr. Szabó Barna, aki néhány nappal később bemutatta azokat a képviselő-jelölteket, akik vele együtt mérettetik meg magukat a június 9-i önkormányzati választáson.


A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei. Középütt dr. Szabó Barna, aki a polgármesteri székért indul

Az egyes körzetben Nagy Gábor, a kettesben Ferencz Csaba, a hármasban Kiskós Ferenc, a négyesben Tóth László, az ötösben Faragó Gábor, a hatosban Horváth Tamás, a hetesben dr. Hadnagy Ádám, a nyolcasban Geosics László indul képviselőjelöltként.
Dr. Szabó Barna kiemelte: a képviselő-jelöltek kiválasztásában szabad kezet kapott. Mint mondta, a jelöltek mindannyian lokálpatrióták, régi és új arcok is vannak, akik mindannyian egy szerethető és élhető Körmendért  szeretnének dolgozni.
 
    Nagy Gábor több mint hatvan éve Körmenden él, nős, két fia és két unokája van. Tapasztalt az önkormányzati munkában, volt városi képviselő, több ciklus óta a Vas Vármegyei Közgyűlés tagja, dolgozott idegenforgalmi, kulturális, sport, oktatási, pénzügyi és ügyrendi területen is bizottsági tagként, illetve elnökként. Választókerülete különleges, hiszen a Rába szeli ketté, ide tartozik a Rábán aluli városrész, valamint a belváros. Nagy Gábor a körzetben lakik, ismeri a meglévő problémákat.

    Ferencz Csaba kosárlabdázó májusban lesz 39 éves. Huszonkét éve az Egis Körmend felnőtt csapatának tagja, 11 éve kapitánya is az együttesnek. A válogatott mezt 119 alkalommal ölthette magára. Csaba abban a választókörzetben indul, ahol korábban édesapja odaadással és tisztelettel végezte a képviselői munkát.

    Kiskós Ferenc tősgyökeres körmendi, világ életében a hármas számú választókerületben lakott, előbb a Táncsics Mihály utcában, majd a Bartók Béla lakótelepen, most pedig a Hunyadi utcában, így jól ismeri a körzetet. Harmincéves vezetői tapasztalattal rendelkezik, a Vas Vármegyei Közgyűlésben is tevékenykedett külsős tagként. 2021- ben Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át a közterületi szobrok felújítása terén végzett munkájáért. Egyik felmenője, Kiskós István 1914-től 1930-ig – a leghosszabb ideig – volt Szombathely polgármestere. z ő jelszava Kiskós Ferenc számára is követendő példa: a várost önzetlenül kell szolgálni. Nős, két gyermek édesapja, két unoka boldog nagypapája.

    Tóth László régi-új képviselője lehet a körmendi testületnek, korábban – 2002-2006 között – volt már képviselő. Ő is tősgyökeres körmendi, nős, két gyermeke van. Három évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik, pénzügyi, nyelvoktatási és felnőttképzési területen is dolgozott, 2016 óta társasház-beruházásokat is végez. Körmenden a Kauz-réten építtetett társasházakat a közelmúltban, jelenleg pedig a körmendi piacnál van egy 15 lakásos beruházása.

    Faragó Gábor 55 éves, ebből 53 évet Körmenden töltött. Nős, három lánygyermek édesapja. Mérnöki végzettsége van, harmincéves vezetői tapasztalattal rendelkezik, két évtizede egy körmendi üzem vezetője. Korábban volt már  agja a képviselő-testületnek.

    Horváth Tamás, 39 éves vállalkozó, első ízben méretteti meg magát. A közigazgatás nem áll távol tőle, közel 3 évet a dolgozott kormánytisztviselőként a Körmendi Járási Hivatalban. Bízik abban, hogy csapatával eredményesen tenni a városért.

    Dr. Hadnagy Ádám szintén tősgyökeres körmendi. Patikavezető, szakgyógyszerész, közgazdász, egészségügyi menedzser, egy fia van. Háromszor indult a hetes körzetben, ismeri a problémákat. Mint mondta, út- és járdafelújításokra, a vízvezeték rendszerek karbantartására, a külső kórházi parkoló felújítására, a 208 lakásos tömbnél található játszótér állagmegóvására lenne szükség, emellett meg kell oldani a háziorvosi alapellátás rendezetlen problémáit is.

    Geosics László tapasztalt az önkormányzati  munkában, több cikluson át volt képviselő, júniusi választáson Alsóberki, Felsőberki és Horvátnádalja városrészek képviselő- jelöltje lesz. Nős, két gyermeke és négy unokája van. A jelöltségre dr. Szabó Barna felkérésére, rá való tekintettel mondott igent.

Zárszóként dr. Szabó Barna elmondta: jó szívvel ajánlja a körmendi választók figyelmébe a csapatát, korrekt és pozitív kampányt szeretnének a következő hetekben, hónapokban. A polgármester-jelölt hangsúlyozta azt is: a munka oroszlánrésze október elsején kezdődik, ha bizalmat kapnak a körmendi választóktól, tiszta szívvel szeretnének Körmendért dolgozni.

TJ 
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-27 08:18

Hétdombi Majális

Részletes programTovább

2024-04-27 08:15

Kézben a papíralapú tervezetek

egy rövid, személyre szabott tájékoztatót is küldenekTovább

2024-04-26 11:39

Túra a virágzó tőzegmohás lápréten

2024. május 4.Tovább

2024-04-26 11:37

Nyitott Tájházak Napja

Velünk élő állatokTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink