Hírek, aktuális / A munkáltató házhoz jött

2024-04-10 11:04:59
A munkáltató házhoz jött

A kisvárosi állásbörze jelentősége, hogy kevésbé frekventált térségekben is helybe jönnek olyan munkáltatók az ajánlataikkal, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül. Egy ilyet tartottak március 21-én Körmenden is.
 

Színes volt a munkáltatói kínálat


Változó Világért Alapítvány 1999 óta működő közhasznú szervezet. Létrehozásának és működésének elsődleges célja hozzájárulni a munkaerő- piaci folyamatok fejlődéséhez, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének javulásához, valamint a fiatalok társadalmi, munkaerő-piaci érvényesüléséhez.
Ebbéli tevékenységük egyik projektje a kisvárosi állásbörze. A kisvárosi állásbörze jelentősége, hogy kevésbé frekventált térségekben is helybe jönnek olyan munkáltatók ajánlataikkal, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül. Személyesen lehet megkeresni ezeket a cégeket egy helyen és egy időben, nem kell írni, vagy utazni azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők. A cégek számára pedig a jelenlét demonstrálása mellett az aktuális kínálat közvetlen felmérése, valamint a személyes kontaktusok alapján előválogatást, jelentkezői adatbázis feltöltést tesz lehetővé.

Március 21-én Körmenden a Batthyány Örökségközpontban aulában tartotta állásbörzéjét az alapítvány. A rendezvény mindazon cégeknek, vállalkozásoknak lehetőséget biztosított, akik munkatársakat keresnek akár rövid távon, akár távlatokban. Mindegy, hogy kisebb, vagy nagyobb létszámban terveznek felvételt, közvetlenül találhattak munkavállalót anélkül, hogy a cégen belüli előszűrést kellene alkalmazni, időpont egyeztetésekkel, szervezéssel bonyolítva. Szólt továbbá minden potenciális és aktív munkavállalónak. Munkanélküliek, állást változtatni szándékozók, GYES-ről, GYED-ről visszatérők, pályakezdők számára egyaránt lehetőségeket hordozott az esemény. Egy helyen, egy időben több munkaáltatóval lehetett közvetlen kontaktust teremteni, az ajánlataikat meghallgatni. Aki állás nélküli, az akár azonnal lehetőségeket találhat, de annak is érdemes áttekinteni, aki munkaviszonyban áll, mert felmérheti a kínálatot, ami segítheti a közeli, vagy távolabbi váltásának lehetőségét, mondta el lapunknak Németh Zsolt.
Az alapítványi koordinátor, projektvezető hozzátette, a helyszínen 11 kiállító várta az érdeklődőket, volt köztük gazdasági társaság, hivatal, fegyveres testület, vagyis széles volt a kínálat. Ez a sokrétűség az emberek figyelmét is felkeltette, hiszen több mint százan fordultak meg a helyszínen. Németh Zsolt sikeresnek értékelte a rendezvényt, azért – ahogy fogalmazott  – ősszel szeretnének ismét visszatérni Körmendre.

TT
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-29 15:08

IX. Nádudvari Gasztro Kupa

négy ezüst, egy bronzTovább

2024-04-29 14:38

Moziműsor

2024. május 2. – 2024. május 5.Tovább

2024-04-29 10:37

Góna SZKKE - Körmendi DMTE

28-18Tovább

2024-04-29 10:07

Kaszinó est

A Logosz álmaTovább

2024-04-29 09:47

Vágányzári hirdetmény

közvetlen vonatpótló autóbuszok közlekednekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink