ÖNKORMÁNYZAT / Projektek / Ökoachse projekt az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország 2014-2020 együttműködési program keretében

2019-11-26 13:02:37


Ökoachse projekt
az
INTERREG V-A Ausztria-Magyarország
2014-2020 együttműködési program keretében2017 áprilisában indult meg a határon átnyúló Ökoachse projekt az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország 2014-2020 együttműködési program keretében. A projektben részt vevő partnerek a güssingi Europäische Zentrum für Erneuerbare Energie (EEE) és a Körmend és Kistérsége Önkormányzati Társulás. A megvalósításban stratégiai partnerként az alábbi szervezetek vesznek részt:
  • osztrák oldalon: der Verein „Das ökoEnergieland“, die TU Wien, der Abwasserverband Mittleres Strem- und Zickenbachtal
  • magyar oldalon: Vasivíz Zrt. és a Soproni Egyetem.

A nagy energiájú nyers- és maradékanyagok gyűjtése, kezelése és újrahasznosítása egy megoldatlan problémát jelent az egész projektrégióban. Mind az Ökoenergieland, mind a körmendi kistérség területén a közeljövő feladatai közé tartozik a hozzáadott érték megőrzése és növelése, a meglévő biomassza energiaforrások megóvása, az újabb megújuló energiaforrások teremtése, valamint az energia- és erőforrás-hatékonyság növelése is.

A projekt fő céljai:
- Egy strukturált, határokon átnyúló, jogilag megfelelő nyers- és maradékanyag-gyűjtési rendszer kidolgozása és bevezetése a meglévő biomassza-energia erőművek újrahasznosítási rendszerének gazdaságossá tételének, továbbá új energetikai rendszerek létrehozása érdekében.
- Különös figyelem a szennyvíziszap újrahasznosítási lehetőségeinek tanulmányozására (ennek megfelelően szennyvíziszap-stratégia kidolgozása), valamint a rendelkezésre álló biomassza felhasználására az újratervezett erőforrás-gyűjtési rendszerben az innovatív technológiákon keresztül a projektrégióban
- Az Ökoenergieland klíma- és energiamodell-régió intézményi működésének bemutatása és átadása a körmendi kistérség számára a fenntartható és hosszú távú határon átnyúló együttműködés érdekében..
 
A projekt megvalósításának időtartama: 2017. április – 2019. május

A projekt honlapja

A nyersanyagtőzsde az Ökoachse projekt (Interreg AT-HU 2014-2020) kezdeményezése, ahol mezőgazdasági és erdőgazdálkodási nyers- és maradékanyagokat kínálhatnak vagy ilyen nyersanyag iránti igényüket jelenthetik be.

Ezt a platformot elsősorban a határokon átnyúló ökoEnergieland projektrégió (Ausztria, Dél-Burgenland) és a körmendi kistérség (Magyarország, Vas megye) számára hozták létre, hogy támogassák a projektrégió meglévő energiatermelő üzemeinek strukturált ellátását, ill. platformot kínáljanak olyan személyeknek és vállalatoknak a projektrégióban, akik erdőgazdálkodási és mezőgazdasági nyers- és maradékanyagaikat eladásra szeretnék kínálni."

https://rohstoffboerse.net/

 
 
Támogatott szervezetek: Europäisches Zentrum für erneuerbare Energie Güssing GmbH
Europastraße 1
A-7540 Güssing
Tel: +43 3322 9010850-0
E-Mail: office@eee-info.net
www.eee-info.net

 
Körmend és Kistérsége Önkormányzati Társulás
 Szabadság tér 7.
H- 9900 Körmend
Tel: +36 94 592 917
E-Mail: kisterseg@kormend.hu
 
Letölthető anyagok:
- I. Hírlevél       I. Newsletter
- II. Hírlevél     II. Newsletter
- III. Hírlevél    III. Newsletter
- IV. Hírlevél    IV. Newsletter
- V. Hírlevél      V. Newsletter
- VI. Hírlevél    VI. Newsletter
- VII. Hírlevél   VII. Newsletter
- VIII. hirlevél  VIII. Newsletter


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2022-07-05 15:41

Körmendi Roma Nap

2022. július 9.Tovább

2022-07-04 17:14

Véget ért a Körmend Városi Kosárlabda Bajnokság

A hétvégén játszották le a helyosztókatTovább

2022-07-04 11:00

Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont

várja a látogatókatTovább

2022-07-04 10:37

"Házhoz megyünk"

"Biztonságban Magyarországon"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink