ÖNKORMÁNYZAT / Projektek / VÁSÁR-TÉR, helyi piac létesítése Körmenden

2023-02-08 19:13:39
Projekt megnevezése: 

VÁSÁR-TÉR, helyi piac létesítése Körmenden
 

Kedvezményezett neve:  Körmend Város Önkormányzata
Szerződött támogatás összege:  452.832.446,- Ft
Támogatás mértéke:  100 %
A projekt befejezési dátuma: 2023.03.28.

 
Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja Körmend és térsége gazdasági potenciáljának élénkítése, a helyi foglalkoztatás elősegítése a helyi termékek értékesítési csatornáinak bővítése révén. A helyi termékek vásárlása csökkentheti a környezeti terhelést, jelentősen hozzájárulhat a fenntartható fejlődéshez is. A beruházás célja továbbá, hogy normál piaci napokon túl a különböző árusok szélesebb kínálati spektrumban és folyamatosan jelen legyenek, valamint több helyi, illetve környékbeli őstermelő megjelenésére is számít a város. Ezek a célok a város lakosságának igényesebb, és választékban minőségibb, sokszínűbb kiszolgálását teremtik meg a jövőben. Ezért az Önkormányzat az igények és lehetőségek felmérése után a saját tulajdonában lévő telken kívánja megvalósítani a piac és a hozzá tartozó infrastruktúra elhelyezését.

A projekt keretében tervezetten egy 282,53 m2 alapterületű piactér és egy 475,24 m2 alapterületű, vásárcsarnokként is üzemelő épület kerül megvalósításra, rendezvénytérrel és parkolókkal, fix és időszaki standokkal, körben elhelyezett zárható üzletekkel, üzletsorral, továbbá az üzemeltetéséhez szükséges helyiségek: gondnoki iroda (gombavizsgáló), WC csoport (férfi-női-akadálymentes), technikai helyiség a fenntartási eszközök elhelyezésére, elektromos központ, gépészeti elosztó, hulladéktároló, egyéb helyiség. A kivitelezéshez kapcsolódóan a piac kialakításához szükséges infrastruktúra kiépítése is a projekt része, annak érdekében, hogy az új piac épület árufeltöltése, valamint az árusok általi megközelíthetősége biztosítottá váljon. A megújuló energiaforrások részarány-növelése céljából a tetőn elhelyezett napelemekkel megvalósul az alternatív energia felhasználása, méretezett elektromos hálózati rendszerrel, a világítás, fűtés, technológiai igények részbeni kielégítésére. Emellett a fejlesztéshez nélkülözhetetlen eszközbeszerzés is megvalósul.

Projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-15-VS1-2020-00010


 


A piacot érintő aktuális információkért lájkolja és kövesse be a Körmendi Piac facebook oldalát, ahol friss információkat és híreket talál a kivitelezés aktuális állásáról.

www.facebook.com/kormendipiac

Piac megnyitó (fotók)

Gasztrobemutató (fotók)

Információs leporelló

Motivációs kártyák a piacról


Kiszolgáló út kivitelezése képekben

Sajtóközlemény: Befejeződött a helyi piac fejlesztése Körmenden


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-04 15:44

Nemzeti Ünnep

2024. március 15. 14 óra Szabadság térTovább

2024-03-04 15:32

Idéntől plusz egy hónap van a gépjárműadó befizetésére

2024-től elegendő április 15-ig befizetni az adóTovább

2024-03-04 15:21

Az óvodások is megmérettethetik kézügyességüket!

A pályaművek beérkezési határideje: 2024. április 17. Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink