Hírek, aktuális / Ülésezett a körmendi képviselő-testület

2022-04-13 09:15:37
Ülésezett a körmendi képviselő-testület

Rendkívüli testületi ülést hívott össze a város vezetése múlt szerdára. A nyilvános ülés keretében tíz napirendi pontot tárgyaltak. A képviselők döntöttek a város helyi építési szabályzatának módosításáról, de több pályázat beadása is témát  adott. 

Pályázati támogatás 
Pályázatot írt ki a Belügyminisztérium önkormányzatok rendkívüli támogatására, a települési önkormányzatok működőképessége megőrzésére, illetve egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében. A forrásra évi két alkalommal van lehetőség pályázni. Mivel a körmendi önkormányzat hiánnyal fogadta el a költségvetését, ezért most vissza nem térítendő, rendkívüli támogatást igényel. Az ezzel kapcsolatos előterjesztést a képviselők ülésükön 12 igen, tartózkodás és nem szavazat nélkül fogadták el. A város egyébként a 2021-es évben is támogatásban részesült mindkét alkalommal, összesen mintegy 141 millió forint értékben. A mostani kiírásban a keretösszeg 600 millió forint.  Az ülésen döntés született arról, hogy a TOP plusz források között pályázik a város az egészségügyi alapellátási infrastruktúra fejlesztésére: a támogatási kérelmet a Rákóczi úti felnőtt háziorvosi és fogorvosi rendelők korszerűsítésére nyújtják be. Az ülésen felmerült, hogy miért nem a kórház területén lévő régi épületek felújítására pályáznak, azonban a polgármester
rávilágított arra, hogy ebben a kiírásban a forrás kevés lenne arra, hiszen oda a komplex felújításra legalább egymilliárd forintra lenne szükség. Felvetődött, hogy így, hogy önkormányzati forrásból erre nincs lehetőség, tárgyalnak majd a Markusovszky kórházzal, továbbá mentőállomás melletti kerítés rendbetételét is megnézik.
Szintén egy megyei pályázati forrás adhat lehetőséget a Bástya utcai körforgalomtól keletre eső belterületi útszakasznak a felújítására egészen a Vida József utcáig. A pályázat benyújtását minden képviselő támogatta.
A piac bővítése kapcsán már nem volt teljes egyetértés. Az ezzel kapcsolatos előterjesztés kapcsán elhangzott: több vállalkozó jelezte, hogy szeretne megjelenni az épületben, ha lenne még hely, így 150 négyzetméteres területtel bővítenék a sikeres, 100%-os támogatottságú pályázat esetén. A benyújtást
10 igen, 2 tartózkodás és 0 nem szavazat mellett fogadták el.

Módosított SZMSZ 
Az Állami Számvevőszék folyamatosan ellenőrzi az önkormányzati, illetve társulási fenntartásban működő intézményeket. Elsősorban a jogszabályban előírt alapdokumentumok meglétét és azok formáját vizsgálták most. Ehhez kapcsolódóanakörmendivárosgondnokság esetében kisebb javításokra volt szükség. Tartalmi változásokra nem volt igény, csak pontosítani, aktualizálni kellett az intézmény feladatainak leírását, a létszámadatokat, valamint a szervezeti ábrát.
Az 
ezzel kapcsolatos előterjesztés is a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a városvezetők elé került, és azt egyhangúlag elfogadták.

MP
Körmend Híradó



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

2024-03-27 10:18

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2024. március 28. - 2024. április 3.Tovább

2024-03-27 09:09

Így lesz tökéletes a húsvéti sonka

aranyszabályok és bevált praktikák!Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink