Hírek, aktuális / Újra finn módszerrel az ittas vezetők kiszűrésének érdekében

2022-12-15 08:19:17
Újra finn módszerrel az ittas vezetők kiszűrésének érdekében
 
 
Finn módszeres ellenőrzést tartottak a rendőrök a Szombathelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A közlekedésbiztonsági akció során a Vas megyei egyenruhások közel kétszáz járművezetőt ellenőriztek.
 


A Vas megyei rendőrök 2022. december 13-án finn módszeres ellenőrzést tartottak a Szombathelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén, Sé és Torony térségében.
Az alkalmazott módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Negatív eredmény esetén a gépjármű vezetője azonnal folytathatja útját, így az intézkedés csupán néhány percet vesz igénybe. Pozitív eredmény esetén pedig – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási, vagy büntetőeljárást kezdeményeznek a gépjármű vezetőjével szemben.
Az akció ideje alatt 185 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, melynek során 1 esetben mutatott pozitív eredményt az alkoholteszter. A sofőrrel szemben az ittasság mértékére tekintettel közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A Vas megyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

…hogy mindenki hazaérjen!


Vas Megyei Rendőr-főkapitányság



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink