Hírek, aktuális / Újra finn módszer Körmend térségében

2023-01-23 09:40:50
Újra finn módszer Körmend térségében
Finn módszeres ellenőrzést tartottak az egyenruhások a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A közlekedésbiztonsági akció során a körmendi rendőrök 332 járművezetőt ellenőriztek.
 

A Vas vármegyei rendőrök 2023. január 19-én finn módszeres ellenőrzést tartottak a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területén, a körmendi ki- és bevezető utaknál.
Az alkalmazott módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Negatív eredmény esetén a gépjármű vezetője azonnal folytathatja útját, így az intézkedés csupán néhány percet vesz igénybe. Pozitív eredmény esetén pedig – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási, vagy büntetőeljárást kezdeményeznek a gépjármű vezetőjével szemben.

Az akció ideje alatt 332 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, melynek során egy esetben sem mutatott pozitív eredményt az alkoholteszter.

A hétvégén azonban egy esetben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter a közúti ellenőrzések során. Kőszegen igazoltattak az egyenruhások egy helyi sofőrt. Az intézkedés során megállapították, hogy a 28 éves férfit a Szombathelyi Járásbíróság a vezetéstől eltiltotta. A gépkocsin nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, valamint a férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, az elkövetett közlekedési szabálysértések miatt pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek a járőrök.

A Vas megyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.


…hogy mindenki hazaérjen!



Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink