Hírek, aktuális / Új oldalukat mutatták meg a körmendi művésztanárok

2022-05-26 09:26:08
A néptánc mellett más szakokat is szeretnének bevezetni az intézményben

Új oldalukat mutatták meg a körmendi művésztanárok

Ezúttal nem a tanulók, hanem a Körmendi Alapfokú Zene és Táncművészeti Iskola tanárainak koncertjének adott otthont a Batthyány Örökségközpont színházterme.


Különleges dallamok csendültek fel a színházteremben

„Művésztanáraink koncertje” címet viselő esemény a helyi szinten ritkán hallott és látott művészeti értéket karolta fel – összegzett lapunknak Morvay András intézményvezető, aki hangsúlyozta: különféle hangszerek és táncok jelentek meg, izgalmas és virtuóz előadások formájában vonultatták fel a mai, modern stílusokat is. Az iskolában dolgozó tanárok az oktatás mellett aktív művészeti tevékenységet is folytatnak különböző formációkban, országos és nemzetközi színtereken egyaránt, rendszeresen fellépnek szimfonikus zenekarokban  vagy szólistaként szerepelnek.

Ez a rendezvény jó alkalom volt arra is, hogy azok a szülők, akik érdeklődnek az intézmény iránt, láthassák, milyen értékekkel rendelkező oktatók veszik körül a gyerekeket és adják át tudásukat. – Kiemelten fontos, hogy értékelje Körmend az itt dolgozó tanárokat, akik egy rendkívül színvonalas műsort állítottak össze – fogalmazott, majd azzal folytatta: természetesen a tánc sem hiányozhatott, a lehetőségeinkhez mérten most a néptánc került fókuszba. Egyelőre ugyanis még nem sikerült olyan tanárt találni, aki balettet vagy modern táncot oktatna, de tervben van, hogy egy-két éven belül ezeknek a szakoknak is elkezdjük az oktatását – tette hozzá.
Az intézményvezető visszautalt arra is, hogy rendkívül gördülékenyen ment a felkészülés, már az első próba alatt tökéletes volt az összhang, gyorsan haladtak a munkafolyamatokkal. Mint mondta: olyan repertoárral készültek, amivel az itt élők nem találkoznak élőben, hiszen ezek inkább nagyvárosi közegekben működő darabok.


SZD
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó

További képek a koncertről Galériában
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-16 16:19

Úrilány szobát keres

Körmendi Kastélyszínház Társulat előadásaTovább

2024-04-16 16:12

Egy nap azért, hogy később még több legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-16 10:51

Nyit a körmendi mozi

2024. április 25-énTovább

2024-04-16 10:20

Kedvenc európai városom- rajzverseny

Beérkezési határidő: 2024. május 5.Tovább

2024-04-16 10:05

Szezonnyitás a Rábán

A nagy vízreszállásTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink