Hírek, aktuális / Élményekkel teli kalandok, történelmi tájakon

2023-11-05 10:28:20
Élményekkel teli kalandok, történelmi tájakon

A TOP-1.2.1-15 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés c. projekt adta kezünkbe annak a lehetőségét, hogy turisztikai szempontból még inkább vonzóvá tegyük térségünket az ide látogatók számára. Nagy lelkesedéssel kezdtünk bele, és valósítjuk meg a "Természeti kincseink nyomában - az Őrség és a Rábamente integrált turisztikai fejlesztése" című TOP-1.2.1-15­-VS1-2016-00003 azonosítószámú projektünket.
Kedvező és egyedülálló földrajzi adottságait kihasználva Őriszentpéter és Körmend közösen látott neki a tervek kidolgozásának, és a megvalósításnak. A két település igazi különlegessége, hogy annak ellenére, hogy mindössze 28 kilométer választja el őket egymástól, mégis Magyarország két különböző tájegységéhez tartoznak.
Közös célunk az, hogy építsünk egy „virtuális hidat” a két település közé, amelyen az erre járó turisták könnyedén közlekedhetnek, és megismerhetik nemcsak az Őrség, hanem az ahhoz közeli Rába-völgy természeti, történelmi, és kulturális értékeit egyaránt.
Az utazók körében egyre népszerűbb az aktív kikapcsolódási lehetőségek keresése, és a fenntartható turizmusra való törekvés. Ebben a térségben minden adottság rendelkezésünkre áll, hogy ezt az igényt kiszolgáljuk. Az ökoturizmust kedvelők, a zenés programok iránt érdeklődők, a falusi turizmus iránt rajongók, és azok is, akik kíváncsiak a helyi gasztronómia sajátosságaira, biztosan megtalálják a számukra legvonzóbb programot.

Várunk szeretettel minden kedves vendéget akár országhatárainkon belülről, akár azon túlról érkezik!

A megvalósult projektekről és az általuk létrejött lehetőségekről tájékoztatja a honlap látogatóit a TURIZMUS menüpont alatt létrehozott

- ÉLMÉNYTURIZMUS és ÖKOTURISZTIKAI CENTRUM almenü

A látogatók több témában e két almenüben magyar, angol és német nyelven is eléhetik a friss kiadványokat. 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-29 19:57

Városi Pedagógusnap

meghívóTovább

2024-05-29 10:55

Horváth Szabolcs indulhat az augusztusi világbajnokságon

Nagyon jól sikerült a ringes debütálásaTovább

2024-05-28 10:14

Strandfoci Bajnokság

Körmend, RábapartTovább

2024-05-28 10:00

Fülöp-Vill Körmend Városi Kosárlabda Bajnokság

Bajnok a VargoBútor csapataTovább

2024-05-28 09:11

Forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen

A Rumi út és a 86-os főút csomópontjábanTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink