Hírek, aktuális / Átadták a Kneipp utat a bartóki székhelyintézmény udvarán

2023-06-07 09:17:13
Családi napot tartottak a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvodában
 
Átadták a Kneipp utat a bartóki székhelyintézmény udvarán

Gyerekzsivajtól volt hangos a Dr. Batthyányné Coreth Mária udvara május végén: az intézmény dolgozói hagyományos családi napjukra várták a kicsiket szüleikkel együtt. A rendezvény egyik kiemelkedő programja a Kneipp út, vagyis a Mezítlábas Taposó átadása volt.


Sebastian Kneipp elve az volt, hogy az ember lelkét és testét egységében lehet csak gyógyítani. Öt pilléren nyugvó egészségmegőrző teóriáját a test, a lélek és a szellem harmóniája teszi egységessé. A Kneipp-módszer öt pillére: a víz gyógyító erejének alkalmazása; a mozgás egészségmegőrzésben játszott szerepének terjesztése; a gyógynövények alkalmazásának elterjesztése; az egészséges táplálkozás fontosságának tudatosítása és lelki egyensúlyra való felkészítés- a körmendi óvoda is ezt szeretné beépíteni a legkisebbek mindennapjaiba


A Kneipp úttal az óvoda célja a gyermekek taktilis ismereteinek fejlesztése, egészségük megőrzése. Számukra a bőrfelületen keresztül valósul meg az ismeretek szerzése a környező világról. A taktilis érzékelés a bőrfelülettel történő ingerfelvételt és ismeretszerzést foglalja magába, és a tárgyak tulajdonságainak megtapasztalását jelenti, például hideg kő, kavics, kiemelkedő szikla, sima tégla, faforgács, medence szőnyeg, műfű, homok, víz,  fakorongok, fahengerek által, amelyeket idővel cserélnek és bővítenek. Roppant érdekes és élvezetes játék, a gyermekek már most imádják. Akár az óvodájuk névadójának is ajánlhatnák az elkészült mezítlábas ösvényt, mivel az egészség megőrzését foglalja magában. Nevezhetnék akár Coreth Mária Terézia gyermekkertjének, vagy egészségkertjének, vagy épp tündérkertjének is. Az út átadásával egy több éve dédelgetett álma valósult meg a nevelőtestületnek és a vezetőségnek. Az egyik kolléganőjük tanfolyamot is végzett ehhez kapcsolódóan. Forráshiány miatt szülők és vállalkozók segítségét is kérték a megvalósításhoz, amelyhez Körmend Város  nkormányzatán és az óvoda alapítványán, valamint a városgondnokságon kívül többen is hozzájárultak. Az óvoda dolgozói saját kertjükből származó fűszernövényeket is felajánlottak.


Szülők- gyerekek és óvodapedagógusok együtt: gyermekzsivaj és vidám pillanatok az óvoda udvarán
 

Felhőtlen kikapcsolódás
A családi napot az óvoda vezetője, Kőházyné Fasching Anikó nyitotta  meg, majd Major- Borsits Andrea zenés bemelegítést tartott a résztvevőknek. Ezután az öt csoportból jelentkező versenyző családok csoportonként hat család: egy felnőtt és egy gyermek felálltak a rajtvonalhoz és nyolc különböző versenyszámban mérték össze erősségüket, ügyességüket. A versenyzésüket segítették az adott csoportban dolgozó óvodapedagógusok. Végül a legjobbakat éremmel jutalmazták, de valamennyi résztvevő kisgyermek édességet kapott. Az eredményhirdetésen Bebes István polgármester is jelen volt, némi időt töltött az udvaron a szülők között és megtekintette az eszközöket is. Az eredményhirdetést követően több szabadidős programból is választhattak az óvodások: a kínálatban arcfestés, csillámtetkó, buborékfújó készítés és játék, horgászos játék hazavihetős játékokért, mókás fotózási lehetőség, Galambos Bernadett illatszeres asztalkája, fagyi, tűzoltó autó, az új és kedvelt udvari játékeszközök, valamint a Kneipp út kipróbálása, biciklizés szerepelt. A délután táncházzal fejeződött be, az édesanyáknak és nagymamáknak köszönhetően pedig finom házi süteményeket kóstolhatott mindenki a nap folyamán. Az óvoda közössége sokat szervezett, és dolgozott azért, hogy ez a nap olyan sikeres legyen, amilyenné varázsolták.

CST
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

2024-04-23 08:53

Szurkolói ankétot tartottak Körmenden

A szurkolók nem maradtak adósak a kérdésekkel.Tovább

2024-04-23 08:43

A körmendiek számíthatnak rájuk

évértékelő közgyűlésTovább

2024-04-22 18:00

Választási hírek

nyilvántartásba vételi határozatokTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink