Hírek, aktuális / Városi Televízió műsorajánló

2022-04-29 09:42:24
Műsorajánló
10. Körmendi Szemmel 2022. 05. 02.
Kristályvilág, ősbemutató Körmenden


Tíz évvel ezelőtt Körmend volt a házigazdája a Nádalján született Móricz János munkásságát feldolgozó konferenciának, amelyen az őstörténettel foglalkozó szakemberek osztották meg ismereteiket, kutatási eredményeiket egymással és az érdeklődőkkel.

Móricz János Dél-Amerikában találta meg egy letűnt civilizáció létének bizonyítékait, egy föld alatti világ maradványait és az ott élt emberek által hátrahagyott tárgyakat.
Leírásai alapján ő fedezte fel a Táltosok Barlangját. Ennek mélyén egy fémkönyvtár található, amelyben az emberiség özönvíz előtti történetét arany-, és fémlemezekre írta egy ismeretlen civilizáció.

Móricz János tapasztalatai sok emberre voltak hatással, köztük Golenya Ágnesre is, aki maga is Peruba utazott, és évekig ott élt, kutatva ősi, ismeretlen civilizációkat. Hazatérve könyvekben írta meg életét megváltoztató élményeit, tapasztalatait és mindazt, amit ezek az ismeretek váltottak ki belőle.

A tapasztalatai többek között egy trilógia megírására is késztették őt. Ennek középső kötete „Az aranykapu”. Ez tartalmazza azt a történetet, amelyet a Kristályvilág című színpadi előadásban dolgoztak fel.

Golenya Ágnes számára egyértelmű volt, hogy éppen tíz évvel a Móricz János konferencia után, és éppen ugyanazon a helyszínen, vagyis Körmenden, itteni szakemberek segítségével, a Batthyány Örökségközpont színháztermében tartják meg a darab ősbemutatóját, amelyre még a határon túlról is érkeztek érdeklődők.

A történet színpadra állításában kiváló szakemberek közreműködtek, hiszen az egyik főszereplő a halandóvá vált Holdistennő, Killa alakját megformáló Oszter Alexandra volt.
A darabot a Kossuth-díjas, érdemes művész, Bozsik Yvette rendezte, aki munkatársával együtt készítette el a saját társulata tagjai által előadott táncok koreográfiáit. A darab zenéjét pedig az író, Golenya Ágnes testvére, az Amerikában élő Golenya Zsolt szerezte.

Minderről szó esik a Körmendi Szemmel című magazinban, amelyben részleteket láthatnak a darab próbáiból és előadásából, de hallhatják Golenya Ágnes, Oszter Alexandra és Bozsik Yvette gondolatait is.
Elhihetik, hogy érdemes lesz velük tartani május másodikán, hétfőn, a Körmendi Városi televízió csatornáján!

.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-19 13:40

Így tekerd körbe a Földet egy nap alatt!

Április 20-21-énTovább

2024-04-19 10:08

Meghívó

főzőversenyreTovább

2024-04-19 09:54

Ébresztő Körmend

Idén is felkeltjük...Tovább

2024-04-19 08:13

Ülésezik Körmend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2024. április 25-én (csütörtökön) 8.00. órai kezdettelTovább

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink