Hírek, aktuális / Szalagot tűztek a körmendi gimnázium végzős diákjaira

2022-11-19 11:17:26
A felnőtté válás küszöbén: már az érettségire készülnek
 
Szalagot tűztek a körmendi gimnázium végzős diákjairaRendhagyó módon október végén rendezte meg a Kölcsey Ferenc Gimnázium szalagavató ünnepségét.

Az eseményre a Batthyány Örökségközpont Színháztermében került sor, amely a hagyományos nyitótánccal, a keringővel indult, majd Molnár Levente végzős diák szólt a megjelentekhez, felidézve az  elmúlt évek közösen átélt pillanatait és Krúdy Gyula szavait idézve mondott köszönetet a családtagoknak, barátoknak, tanároknak, hogy megtisztelték őket jelenlétükkel, figyelmükkel, mint mondta: – A mi szívünk is díszbe öltözött, hiszen a dal nekünk zeng, a vers rólunk szól. Nekünk, rólunk, a végzős osztályról, akik örülnek a dalnak, ennek a derűs napnak és szeretik az élet vidám oldalát. Mindent számtalanszor bizonyítottunk már, hiszen az évek folyamán rengeteg olyan alkalom adódott, hogy a szigorú kötelezettségek mellett jól éreztük magunkat az iskolában-, fogalmazott, majd további emlékidézéssel folytatta. – Számunkra a hangyaavató vicces feladataival kezdődött minden. Ezt számtalan közös program követte, de nem volt mindig móka és kacagás az élet. A Covid ideje alatt másfél évig online oktatásra kényszerültünk, ami eleinte jó dolognak tűnt, de idővel rájöttünk, hogy hiányzik egymás társasága és az iskola is – emlékezett vissza a pandémia megpróbáltató időszakára, majd köszönetet mondott diáktársai nevében is az osztályfőnöküknek és a tanároknak a vidám, önfeledt napokért, sikerekért, és kérte  továbbra is kitartó türelmüket a maradék rövid időre. A beszéd végéhez közeledve hozzátette, a diákcsínyek ideje lassan lejár: – most itt állunk az érettségi előtt és hamarosan elérkezik a pillanat, amikor mindenki elindul a maga útján szerencsét próbálni. Az iskolában eltöltött négy évre jó szívvel gondolunk vissza – zárta gondolatait. A hangulatot versszavalás és zongora játék tette még ünnepibbé, majd Laczó Tamás, intézményvezető szólt a végzős diákokhoz.Laczó Tamás igazgató szerint a végzősök alkalmasak az utolsó nagy gimnáziumi feladatok teljesítésére

Fontos identitás jelkép 

- Rendkívüli időket élünk. Pedig már nagyon vágytam arra, hogy ne kelljen különleges körülményekről említést tennem beszédeimben. Az elmúlt esztendőkben a pandémia miatti kényszerek határozták meg ünnepeinket. A mai estére is egy más kényszer hozott ide bennünket. Hagyományosan egy hónappal később tartottuk volna a Kölcsey Ferenc Gimnázium szalagavató ünnepélyét. Az energiatakarékosság kényszere azonban Körmend városát sem kerüli – utalt a korai időpont hátterére és köszönetet mondott a gyors közreműködésért a kulturális központ munkatársainak, akik lehetővé tették a rendezvény megvalósítását. – Ha csak az elmúlt két hónap történései alapján vonnánk mérleget, akkor is elmondhatnám, hogy alkotó szellemiségeteket, aktivitásotokat, kreativitásotokat látva biztosan sok élményre emlékezhettek a Kölcsey-s diákévekből. Hétköznapjaitok részeseként, szaktanárként nap mint nap megfordultam nálatok és tapasztaltam nyitott személyiségeteket,  közvetlenségeteket és alkotó kedveteket, ami a kezdetektől magas fordulatszámon járt – mondta büszkeséggel Laczó Tamás, majd felhívta a figyelmet, hogy most egy újabb fontos beavatáshoz érkeztek el. – Azt jelezzük, hogy alkalmasnak tartunk benneteket az utolsó nagy gimnáziumi feladatok teljesítésére. Szép és jelentős ünnep a mai, aminek szimbóluma a szalag egy külsőség. Ezzel láttatjátok a világnak, hogy kamaszkorotok álcáját vetitek le a következő fél esztendőben és a felnőtté válás útjára léptek. Hordjátok ezután és viseljétek büszkén a szalagot, mellyel jelzitek identitásotokat is, azt, hogy a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai vagytok. Valete, éljetek boldogul! – zárta búcsúzó gondolatait az igazgató, majd felkérte Dolgosné Mórocz Katalint – a végzősök osztályfőnökét–, hogy tűzze fel a szalagokat a diákok szíve fölé. A műsor folytatásaként – a már  szalagot viselő diákok – egymásba karolva közösen énekeltek, a megható perceket követően pedig egy önfeledt táncos műsort is  előadtak.
 

A végzősök zenés és táncos műsorral egyaránt készültek az eseményre


SZD
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2023-02-04 15:16

Városi Televízió műsorajánló

04. Körmendi SzemmelTovább

2023-02-04 09:44

Az erős szél ad munkát a Vas vármegyei tűzoltóknak

narancs riasztást van érvényben Vas vármegye teljes területére Tovább

2023-02-04 09:38

Meghívó kiállításnyitóra

2023. február 13-ánTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink