Hírek, aktuális / Sikereket értek el a focisták az idei első edzőmeccseken

2022-02-04 10:56:47
A Körmendi FC két új játékossal erősített eddig a tavaszi szezon rajtja előtt

Sikereket értek el a focisták az idei első edzőmeccseken

Megkezdte a felkészülését a megyei I. osztályban szereplő Körmendi FC. Ennek keretén belül első edző meccsét múlt kedden játszotta a Vasvár ellen. A mérkőzés nagy nehézséget okozott mindkét csapat számára, a sok beteg miatt. Így viszonylag tartalékosan, és sok fiatal játékossal álltak fel az együttesek. A mérkőzés ennek ellenére megszolgálta azt a célját amiért találkoztak a csapatok. Kurucz Ádám két frissen érkezett játékost próbált ki élesben.

Felfrissült keret

– Karvalics Barnabás az Andráshida csapatától csatlakozott hozzánk, egy igazi vérbeli támadó, akin látszott is így elsőre, hogy Sipossal sok gondot okozhatnak az ellenfél védőinek, statisztikái alapján jópár gól várható tőle. Visszatért a csapathoz Osvald Milán, aki a Szlovén Hodos csapatától érkezett: egy igazi klasszikus középpályás, aki megalkuvást nem tűrően robotol az egész meccs során, többször bizonyította már, hogy mennyire hasznos és sokoldalú játékos, egy igazi csapat ember. A mérkőzés az előszezonhoz képest  óriási iramban kezdődött, amit főleg a Vasvár diktált, magasra feltolt egészpályás letámadásával. A védelem azonban, még a sok hiányzóval is állta a sarat, és annulálta az ellenfél próbálkozásait. Az első 10-15 perc után szépen lassan átvették a körmendiek az irányítást, és rengeteg helyzetet dolgoztak ki, igaz a befejezéssel akadtak gondok. Kiegyenlített képet mutatott a játék, a körmendieknek viszonylag több helyzete adódott, amiből az egyiket Tompa Kristófnak sikerült gólra váltani, ami később a végeredményt is jelentette. A végeredmény: Körmendi FC – Vasvár VSE 1:0. Kurucz Ádám, vezetőedző lapunknak értékelésében elmondta, hogy az ilyen edzőmeccseken nem az eredmény az elsődleges, hanem a meccs terhelés, a különböző játékformák gyakorlása, az új játékosok beépítése, megfigyelése. – Mindemellett azért boldog vagyok, hogy végül sikerült nyernünk, hiszen kell az önbizalom a csapatnak. Hozzá kell tenni ennek ellenére, hogy mindkét csapat nem megfelelően használta ki a helyzeteit és akár lehetett volna 10-6 is az eredmény, de ez betudható idény eleji formának is- mutatott rá a tréner.


Új lendület
Az edző beszélt a folytatásról is, szerinte két- három játékossal megerősítve a csapatot nagyot tudnak előre lépni a bajnokságban. –  bszolút pozitívum mindkét új igazolás, Karvalics Barni személyében egy mozgékony, nagyon agilis, gyors és roppant veszélyes támadót sikerült megszerezni. Úgy gondolom nagyban előre tudunk lépni az ő megszerzésével a támadásvariációk, támadásépítés tekintetében. Osvald Milán nagy visszatérő, aki még azt a vonalat, azt a mentalitást képviseli amit én is, és amit látni szeretnék. Roppant agilis, és  megalkuvást  nem tűrő játékot játszik, ami sok esetben hiányzott a csapatból a nehéz pillanatokban. Véleményem szerint személyében nemcsak egy kitűnő középpályást, hanem egy igazi karaktert, egy csapat embert, és egy vezéregyéniséget is sikerült igazolni. E két játékoson kívül, még egy játékost szeretnénk ide hozni, amellett, hogy jelenleg nincs távozó a csapattól- tudtunk meg részleteket a csapat jelenlegi összetételéről.  A felkészülésben ismét Kurucz  Ádám segítségére van van Péter Zsolt, aki az erőnléti edzéseket vezényli,valamint Szocsics Karolin aki a rehabilitációt, és a regenerációt segíti szaktudásával. – A srácok keményen dolgoznak, és bár rengeteg nehézség is sújt minket, gondolok itt a folyamatos koronavírusos betegségekre, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Körmendi FC oda kerüljön a tabellán ahol a megérdemelt helye van. Rengeteg kritikát kaptam én, és a csapat a szurkolóktól, amit meghallgattam, és elraktuk a megfelelő helyre, és mondhatom bátra, hogy még motiváltabbak, még éhesebbek vagyunk a sikerre, és arra, hogy bizonyítsunk a közönségünknek- zárta szezon előtti gondolatait Kurucz Ádám.

Edzőmeccs sorozat
A hétközi edzések mellett vasárnap újabb felkészülési mérkőzést játszott a Körmendi FC a Lurkó UFC U19 ellen. A kiemelt utánpótlás csapattal a körmendiek mérkőzése az Illés Akadémián volt, ahol 4-1-re nyert a körmendi csapat.

MP
Körmendi Híradó
Fotó: Jámbori Tamás

További képek a felkészülésről a Képgalériában



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

2024-04-23 08:53

Szurkolói ankétot tartottak Körmenden

A szurkolók nem maradtak adósak a kérdésekkel.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink