Hírek, aktuális / Rendőrségi hírek

2023-09-18 08:28:57
Hétvégi összesítő Vas vármegyéből
 
Az elmúlt 72 órában öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi rendőrök, valamint 17 közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra.
 
A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. szeptember 15-én 5 óra és 2023. szeptember 18-án 5 óra közötti időben kettő, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés, valamint tizenhárom, anyagi kárral végződött baleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök.

Egy helyi nő segédmotor-kerékpárral közlekedett 2023. szeptember 15-én, a késő délutáni órákban Szombathelyen, a Szent István király utcában a Bogáti út felől, amikor a Vadász utcába történő kanyarodása során elvesztette uralmát járműve felett és a vízelvezető árokba hajtott. A balesetben a motoros könnyű sérüléseket szenvedett az elsődleges orvosi információk alapján.


Egy egyházasrádóci férfi közlekedett autójával 2023. szeptember 15-én, az esti órákban a 86-os számú főúton Körmend irányába, amikor haladása során a főút 66-os kilométerszelvényében elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról, egy fának ütközött, majd az útra visszasodródva, tetejére borulva állt meg.

A motoros könnyű sérüléseket, míg az autós súlyos sérüléseket szenvedett az elsődleges orvosi információk alapján.
A helyszíni intézkedések során mindkét járművezetővel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, ezért a rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

További három járművezetővel szemben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda a hétvégén. Velük szemben az illetékes rendőrkapitányságokon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel szemben. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas, valamint bódult vezetés. Döntsön Ön is helyesen, soha ne vezessen járművet, ha alkoholt fogyaszt! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2023-09-22 11:04

Agora 2023 ősz-tél

programajánlóTovább

2023-09-22 10:59

Érkeznek az adószámla-értesítők

NAV tájékoztatóTovább

2023-09-22 09:23

Csákányi László Filmszínház műsora

2023. szeptember 30-igTovább

2023-09-21 10:12

Közlekedésrendészeti összefoglaló Vas vármegyéből

halálos kimenetelű közlekedési balesetTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink