Hírek, aktuális / ROADPOL – fókuszban a biztonság

2022-09-28 09:58:09
ROADPOL – fókuszban a biztonság
 
Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott a menet közbeni, kézben tartott mobiltelefon-használat, valamint a passzív biztonsági eszközök helyes használata.


Munkatársaink az elmúlt héten, a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Vas megye útjain. A fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés ezúttal a vezetés közbeni, kézben tartott mobiltelefon-használatra, valamint a passzív biztonsági eszközök megfelelő használatára fókuszált.

A rendőrök az ellenőrzött járművekben összesen 41 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, 12 sofőrrel szemben pedig vezetés közbeni kézben tartott mobiltelefon-használat miatt intézkedtek.
Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy erős fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől.

Indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!
Az utak biztonsága és a balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek!

Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők!

hogy mindenki hazaérjen!Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink