Hírek, aktuális / Pályaorientációs napon ismerkedtek a lehetőségekkel

2023-01-28 08:51:24
Pályaorientációs napon ismerkedtek a lehetőségekkel

Az idén is sikeresen zárult a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium pályaorientációs napja, amely tizenöt kiállító vendég, köztük kilenc egyetem részvételével zajlott.


Az országos Educatio-kiállítás közeli időpontja ellenére is több egyetem, köztük két budapesti is fontosnak tartotta, hogy jelen legyen Körmenden a gimnazisták pályaorientációján. Az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet a néhány éve tartó együttműködésnek köszönhetően a tanévben másodszor jött el a középiskolába. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem partnerintézményként harmadszor vett részt az eseményen, a szakemberek első alkalommal online tájékoztatót tartottak, most személyesen voltak jelen a pályaorientáción. A Károli Gáspár Református Egyetem munkatársa angol nyelvű foglalkozása után lelkesen dicsérte a körmendi diákok angol tudását és intelligenciáját. - Mintha egyetemi órát tartottam volna – fogalmazott dr. Péti Miklós.
A Pannon Egyetem több karral, előadással vett részt a fórumon. A kilencedikes tanulókat a Fenntarthatóság - Fókuszban az élelmiszer című előadás után méltatta az egyetem munkatársa. Fiatal testnevelő tanárok, köztük három gimnáziumi öregdiák – Kalamár Krisztina, Buti Nikoletta és Balogh Bence -, valamint László Dániel az ELTE PPK Sporttudományi Intézet három fős delegációjával a sporthoz kapcsolódó pályaválasztási lehetőségekről beszélgettek az érdeklődő kölcsey- s tanulókkal.


Sok szemléltető eszközzel és hasznos információval tartott tájékoztatást a Magyar Honvédség Toborzó Irodája

A Maribori Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke visszatérő vendég, prof. dr. Kolláth Anna osztályvezető-helyettes, és munkatársa, Gaál Péter, kölcsey-s öregdiák adott információt a szlovéniai magyar képzési lehetőségekről. Pethő Judit az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Felvételi Főosztály főosztályvezetője a megváltozott felvételi rendszerről online előadáson tájékoztatta a 11-12. évfolyamosokat. Márkus Attila felsőoktatási szakértő, a Diákhitel Központ munkatársa praktikus pénzügyi tanácsokkal látta el tanulókat. Sok szemléltető eszközzel és hasznos információval tartott tájékoztatást a Magyar Honvédség Toborzó Irodája, a Körmendi Rendvédelmi Technikum, a Katasztrófavédelem, valamint a Markusovszky kórház. A pályaorientációs nap szervezésében nagy szerepet vállalt Dolgosné Mórocz Katalin, az osztályfőnöki munkaközösség vezetője.


TJ
Fotó: Jámbori Tamás




 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink