Hírek, aktuális / Negyedik helyen zárta a hosszúra nyúlt szezont a Körmendi FC

2021-06-06 10:39:55
Negyedik helyen zárta a hosszúra nyúlt szezont a Körmendi FC

Jövőre a dobogó megszerzése lehet a cél a fiatal játékosokból álló keretnek

Múlt hétvégén rendezték meg a megyei I. osztá­lyú labdarúgó
­bajnokság utolsó, 34. fordulóját. Az már korábban eldőlt, hogy a bajnokságot a Sárvár csapata nyeri, őket fogadta a Körmendi FC gár­dája. A hazaiak számára volt most nagyobb tétje a mérkőzésnek: a negyedik hely megszerzése, valamint a két csapat játékosai, Sipos és Csákvárik özött a gólkirály cím megszerzése. Végül a 2­-1-­es végeredménnyel mindkettő sikerült.

Az utolsó mérkőzésen a fegyelmezett és jó játéknak, valamint a jó fizikai állapotuknak köszönhetően sikerült hazai pályán legyőznie a fűrésznek a már bajnok Sárvár csapatát. A diadalmat még fényesebbé tette, hogy Sipos Bálint két gólt rúgva megszerezte a gólkirályi címet.
Számomra azért is volt fontos ez a mérkőzés, mert ennek megnyerésével tudtuk biztosítani a 4. helyezésünket. És úgy gondolom, nagyon fontos, főleg egy ilyen fiatal csapat számára, hogy visszaigazolást kapjon. Még ha ez nem is olyan fényes visszaigazolása a munkának, de már egy jel, hogy nem vagyunk messze az élmezőnytől – kezdte össze-foglalóját Kurucz Ádám vezetőedző.

Kemény etap volt idén
– Az egész szezont tekintve egy nagyon hosszú és kemény munkával teli időszakon vagyunk túl. Ez alatt rengeteg tapasztalatot szereztem én is mint vezetőedző és a csapat is. A vezetőség bizalmat szavazott számomra, ami azt is jelenti, hogy bizalmat szavazott egy hosszú távú építkezésnek. Nagyon fiatal a csapat, és nyilván idő kell ahhoz, hogy a megfelelő csapatstruktúra kialakuljon. Úgy gondolom, hogy az utolsó hat mérkőzés kiváló visszajelzése volt ennek. 25 rúgott gól mellé 2 kapott gól társult, ami egészen imponáló mutató, és bizakodásra ad okot. Az évad során rengeteg játékos kapott lehetőséget, köztük több fiatal az utánpótlásbajnokságban kimagasló teljesítményt nyújtó reménység, akik megállták a helyüket a felnőttek közt is. Alapvető célomként tekintettem erre a szegmensre a szezon előtt. Hiszen ez lenne az alapvető célja az egyesületnek, helyi, tehetséges fiatalokat építsen be az első csapatba. Az elért helyezéssel a szezon egészét tekintve elégedett vagyok. Bár a bajnokság erősségét vagy eklektikusságát mutatja, hogy 17 győzelemmel és egyetlenegy szerzett ponttal többel utoljára ezüstérmet szereztünk. Most ez ennyire volt elég, de úgy gondolom, mindenki, így én is azt mondhatom, hogy minden megtettünk, és megpróbáltuk minden meccsen kihozni magunkból a maximumot – hangsúlyozta a csapat edzője.

Együtt tartanák a csapatot
A gárda nem pihen sokat és a fiatal tréner már a következő szezont szervezi:
– A jövőt tekintve egy minimális pihenő következik, sajnos a foci ilyen, és igazából három hét múlva már kezdjük a felkészülést a következő szezonra. A keret magját meg kívánom tartani, és posztcentrikusan kívánok erősíteni a következő évadra. Óriási lépésekkel nem szeretnék haladni, a célok sorrendje változatlan marad, helyi fiatalok beépítése, tehetséggondozás és utána a dobogó megszerzése. Ehhez még több munkára és alázatra lesz szükség, de a srácok megérezték a siker ízét, ami mérgező jó értelemben, így még elszántabbak és motiváltabbak a jövőt illetőleg. Reméljük, a következő szezonban már a szurkolóink is megnézhetik a csapatot, mert ugyan szereztünk jó pár nagyarányú győzelmet, de sajnos kevés mérkőzésen lehettek jelen a járványhelyzet miatt. Ettől függetlenül köszönöm a kitartásukat és a szurkolást, még ha amatőr fociról is van szó, de nekik és róluk is szól a dolog. Végül és nem utolsósorban pedig köszönettel tartozunk a körmendi önkormányzatnak, amely nélkül az egyesület nem működhetne, így ez a 4. hely és a gólkirályi cím az övüké is, ez a városé – zárta gondolatait Kurucz Ádám.


MP
Körmendi Hiradó



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink