Hírek, aktuális / Mentsünk életet! Emberségből

2023-11-16 10:04:19
Mentsünk életet! Emberségből
 
A tél még nem mutatta meg igazi arcát napjaink időjárásában, azonban a tartós hideg beköszöntével mindenki érintett lehet. Társadalmi összefogással segítséget nyújthatunk.
Ahogy egyre hidegebb lesz az idő, úgy kezdenek egyre inkább veszélyeztetni minket az alacsony hőmérséklettel összefüggő körülmények. A fagyás és a kihűlés bárkit érinthet, de bizonyos csoportok veszélyeztetettebbek.
A fűtetlen és rosszul fűtött otthonokban is könnyen történhet tragédia, ha nincs, aki az egyedül élő, magányos idősekre odafigyeljen. Felelősséggel tartozunk embertársainkért, ezért a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság idén is fokozott figyelmet fordít a társszervekkel együttműködve a felkészítésre és a megelőzésre.
Kérjük, annak érdekében, hogy a tragédiákat megelőzzük, fordítsunk kiemelt figyelmet az egyedül élőkre és az ellátásra szoruló idős emberekre! Készítsük fel őket a rájuk leselkedő veszélyekre! Bármilyen szokatlan jelenség árulkodó lehet: ha a megszokottól eltérően a kerítésen marad az ételhordó, nem füstöl a kémény, nincs mozgás, vagy égve marad a villany.
Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy végzetes kihűlés bárkit érhet, akár egy autóbaleset következtében is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy cselekvésre képtelenül a hidegnek vagyunk kitéve.
Közös felelősségünk az ilyen tragédiák megelőzése odafigyeléssel és együttműködéssel!


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2023-12-04 11:24

Jó példával a biztonságért

Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra! Tovább

2023-12-04 09:47

Megjelent a Körmendi Figyelő Könyvek

Letölthető ittTovább

2023-12-04 08:42

Polgármesteri fogadóóra

a Városháza I. emeleti tárgyalótermébenTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink