Hírek, aktuális / Megteltek a tűzoltólaktanyák gyermeknapon

2023-05-29 10:59:22
 
Megteltek a tűzoltólaktanyák gyermeknapon
 

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké, nem volt ez máshogy a Vas vármegyei tűzoltóságokon sem, legyen az hivatásos, önkormányzati és önkéntes.

A laktanyák vidám gyermekekkel teltek meg pünkösdvasárnap, akiknek nem titkolt terve az volt, hogy szüleikkel együtt megtekinthessék a tűzoltólaktanyákat, az ott állomásozó gépjárműveket és találkozhassanak hőseikkel, a tűzoltókkal.
 

 
A „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű tűzoltó gyermeknapnak minden évben hatalmas sikere van, ez idén sem volt másképp. A tűzoltó laktanyák 10.00 órakor nyíltak meg a látogatók előtt, az utolsó vendégek pedig délután négy órakor köszöntek el a tűzoltóktól. Vas vármegye mindhárom hivatásos tűzoltó-laktanyájában, Sárváron, Szombathelyen és Körmenden, valamint az öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokságon, így Vasváron, Kőszegen, Répcelakon, Csepregen és Celldömölkön is várták az érdeklődőket. Emellett számos önkéntes tűzoltó egyesület is csatlakozott az országos programhoz: Őriszentpéteren, Sorkifaludon, Zalalövőn, Horvátzsidányban, Alsószölnökön, Hosszúperesztegen, Csáfordjánosfán, Csöngén, Nicken, Felsőcsatáron és Vépen is nyitott szertárakkal várták az érdeklődőket.  
Ez az év egyetlen olyan napja, amikor a tűzoltóudvarok nagy játszótérré alakulnak, megtelnek élettel, gyermeki kacajokkal, sok vidám arccal. A program keretében a családoknak lehetősége nyílt megtekinteni a tűzoltó laktanyát, a gépparkot, valamint próbariasztásoknak is szem,- és fültanúi lehettek. A szombathelyi laktanyában a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezői programelemekkel tarkított napot szerveztek az ide látogatóknak. Aki eljött annak volt lehetősége különböző feladatokban megmérettetni. Kipróbálhatták a gyermekek a tálcatűz eloltását, a tűzoltó twistert, de rajzolhattak aszfaltra, fotózkodhattak a tűzoltó paraván előtt, kipróbálhatták milyen célba lőni puttonyfecskendővel, de erejűket is fitogtathatták a tömlőhúzó versenyen. 
A tűzoltóságokon szervezett gyermeknap célja, hogy közelebb hozza a tűzoltói hivatást a fiatalsághoz, ennek fontossága idén is bebizonyosodott. Többen tűzoltó sisakban és kis tűzoltóruhában érkeztek a laktanyákba, majd elköszönésekkor ígéretet tettek arra, hogy tűzoltói hivatás iránti rajongásuk az idő múlásával sem hagy alább, mindez a mai nap élményeinek is köszönhető. 

További képek a Vas VMKI Galériában

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-05-29 19:57

Városi Pedagógusnap

meghívóTovább

2024-05-29 10:55

Horváth Szabolcs indulhat az augusztusi világbajnokságon

Nagyon jól sikerült a ringes debütálásaTovább

2024-05-28 10:14

Strandfoci Bajnokság

Körmend, RábapartTovább

2024-05-28 10:00

Fülöp-Vill Körmend Városi Kosárlabda Bajnokság

Bajnok a VargoBútor csapataTovább

2024-05-28 09:11

Forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen

A Rumi út és a 86-os főút csomópontjábanTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink