Hírek, aktuális / Lakossági tájékoztató

2023-02-28 16:27:19
Körmend Város Önkormányzata a „Körmend belvárosának megújítása”
című pályázatával 1,115 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
 

Tisztelt Körmendiek!

Hosszú előkészületek után elérkeztünk oda, hogy megújulhat Körmend belvárosában a „mozi köz”-ként ismert, igen forgalmas közterület, és maga a mozi épülete is, hogy újra moziként működhessen városunkban. Az eredetileg elnyert 600 millió Ft támogatáshoz bonyolult előkészítő munka után további 515 millió Ft kormányzati támogatás érkezett Körmendre azért, hogy a teljes projektet meg tudjuk valósítani a körmendiek érdekében, beleértve a Kölcsey utca és az alatta található csapadékvízelvezető rendszer felújítását is.
 
A város központjának rehabilitációja során teljesen felújításra kerül az egykori moziépület, amely kisebb rendezvényeknek is helyet biztosít. Az épület teljeskörűen megújul, benne kereskedelmi és szolgáltató terek kialakítása is megvalósul. Modern mozigépészeti elemek kerülnek természetesen beépítésre, ehhez ragaszkodtunk a tervezés során.

 
Megújul -és virágba borul - a mozi melletti kis köztér is, és parkolóhelyek kerülnek kialakításra - megmaradnak tehát a mozival szemközti parkolóhelyek, de felújítottan adjuk át Önöknek használatra -, illetve környezetbarát, energiatakarékos technológiák alkalmazására is sor kerül (napelemes rendszer, ledes köztéri világítás).
 
A projekt keretében a Kölcsey utca csapadékvíz-elvezetése és útburkolata is megújul. A közvilágítási lámpatestek áthelyezésre kerülnek a kivitelezés során.
 
A kivitelezés az egész évet igényli, ezért nagy türelemre és megértésre van szükségünk a lakosság részéről. A közelben lévő Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskolát is megkerestük már, ismertetve az iskola előtt a projekt kivitelezését azért, hogy az iskola is tájékoztatást tudjon adni a szülőknek.

 
2023. március 6-tól a fejlesztés ideje alatt megváltozott forgalmi rend lesz érvényben a város belterületi utcáiban:
- Bástya utca keleti oldalán, a Zrínyi Miklós utcától egyirányú közlekedés lesz engedélyezett a mozi közön keresztól a Szabadság térre
- mozi előtti parkolás nem engedélyezett
- Szabadság tér északi oldalán a parkolókig engedélyezett a kétirányú közlekedés
- A Kölcsey Ferenc utcába csak és kizárólag az ott lakók és a kivitelezésben érintett gépjárművek részére engedélyezett a behajtás
- Mikes Kelemen utca Lenkei utcai kereszteződésétől Kölcsey Ferenc utcára nem lehet kihajtani, zsákutca kitáblázásra kerül sor
- a fejlesztési terület egészén megállni TILOS!
- Boldog Batthyány Iskola kerékpáros és gyalogos megközelítésére a Bem József utca felől lesz lehetőség. Tisztelettel kérjük a Szülők és gyermekeik részére ezen bejárat használatát!
Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a kivitelezés ideje alatt szíveskedjenek az aktuális forgalmi rend szerint a belvárost megközelíteni. Az éppen aktuális forgalmi rendről minden esetben a kormend.hu oldalon tud tájékozódni.
 
Köszönjük türelmüket annak érdekében, hogy Körmend belvárosa megújulhasson, s új külsővel és funkcióval szolgálhasson az Önök számára!

 
Körmend Város Önkormányzata
Bebes István polgármester










 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

2024-04-18 15:56

Áramszüneti tájékoztató

Új fogyasztó bekötéseTovább

2024-04-18 10:42

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-04-18 10:34

Gyermek Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink