Hírek, aktuális / Különleges tárlat

2021-09-17 10:21:51
Különleges tárlat – A szolgáló szeretet három évtizede

A 90 éves Katolikus Karitász és a 30 évvel ezelőtt újjászervezett Szombathelyi Egyházmegyei Karitász előtt tiszteleg az a kiállítás, amely Körmenden látható szeptember eleje óta.


A Szabadság téren nyílt meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász kiállítása, amely egy hónapig foglal el kiemelt helyet a város szívében, majd vándorol tovább az egyházmegyében. A tablókon megjelenített fotókat és szöveget Büki László készítette, szerkesztette. A tárlatanyag feldolgozza a többi közt a karitász intézményeit, a táborokat és a segélyakciókat. Sok szempontból rendhagyó ez a
kiállítás, a különlegességét mégis a fotók szereplői adják, akik minden esetben önzetlenül segítenek, dolgoznak. Ez a szabadtéri tárlat pedig némi betekintést enged ebbe a világba, a munkába, amelyet a szervezet végez hosszú idő óta. Nagy érdeklődés övezte a megnyitót, amelyen Bebes István, Körmend város polgármestere megköszönte a  megyei karitász fáradhatatlan munkáját.

– Számos nehézséggel kell megküzdeni, de a hit megtölti ezt a szervezetet, ez pedig fontos az előremenetelben – hangsúlyozta köszöntőjében. Dr. Székely János megyéspüspök beszédében elmondta: a Karitász teszi igazán hitelessé az egyház küldetését, igehirdetését, majd hozzátette, Jézus álmát szeretnék megvalósítani a karitász munkáján keresztül. A megyéspüspök sokáig méltatta a szervezet valamennyi munkatársának, valamint az önkénteseknek a hozzáállását, szorgalmát.
A megnyitón részt vett Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is, aki jubileumi oklevelet adott át a szervezet harmincéves megalakulásának alkalmából Tuczainé Régvári Marietta karitászigazgatónak. A 35 tabló bemutatja, milyen szerteágazó a munka, amit a helyi karitász végez – emelte ki a közgyűlés elnöke.
                                                                                                                            A tablók Büki László munkáját dícsérik          Fotó: JT 
 
– Arra emlékezünk, hogy harminc évvel ezelőtt kezdte meg újra működését egyházmegyénk karitász szervezete, és akik végigjárják ezeket a tablókat, azok számára egyértelmű lesz, hogy ez a három évtized mennyi és milyen minőségű munkával jár – hangsúlyozta. A vándorkiállítás egyik célja, hogy megszólítsa a fiatal generációkat és rámutasson: segíteni és jót tenni mindig szükséges.


SZD
Körmendi Híradó   

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink