Hírek, aktuális / Közlekedésrendészeti összefoglaló Vas vármegyéből

2023-09-21 10:12:19
Közlekedésrendészeti összefoglaló Vas vármegyéből


Ittas és engedély nélkül vezető sofőrökkel szemben is intézkedtek az egyenruhások.
 
A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. szeptember 19-én 5 óra és 2023. szeptember 20-án 5 óra közötti időben egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés, valamint tíz, anyagi kárral végződött baleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2023. szeptember 20-án 15 óra 40 perc körül a 8704-es számú úton. Egy balatonboglári sofőr közlekedett autójával Sorokpolány felől Rábahídvég irányába. Haladása során az út 7-es kilométerszelvényében, egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett – eddig tisztázatlan körülmények között – átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy, vele szemben közlekedő, celldömölki lakos által vezetett személyautóval. A balesetben a celldömölki 38 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az elsődleges orvosi információk alapján a balatonboglári sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Egy helyi lakos gépkocsival közlekedett Szentgotthárdon a Széll Kálmán téren Rábafüzes irányába, 2023. szeptember 20-án, a reggeli órákban. Haladása során elsodorta a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekedő gyalogos férfit. Az elsődleges orvosi információk alapján a gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

Egy kisunyomi sofőrt vontak intézkedés alá a rendőrök Körmenden, a Rákóczi Ferenc úton. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik és soha nem is rendelkezett vezetői engedéllyel, ezért előállították és meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették. Vele szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Egy ittas gépjárművezetőt is kiszűrtek a forgalomból az egyenruhások Vépen. Az intézkedés során alkoholszondát alkalmaztak a helyi gépkocsivezetővel szemben, amely pozitív értéket mutatott. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!


„…hogy mindenki hazaérjen!”
 
 
 
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság


 
 
 
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2023-12-04 11:24

Jó példával a biztonságért

Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra! Tovább

2023-12-04 09:47

Megjelent a Körmendi Figyelő Könyvek

Letölthető ittTovább

2023-12-04 08:42

Polgármesteri fogadóóra

a Városháza I. emeleti tárgyalótermébenTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink