Hírek, aktuális / Közlekedési baleset

2023-03-17 09:26:35
Közlekedési baleset


Könnyű sérüléssel járó baleset történt Körmenden csütörtökön, a reggeli órákban. Egy szentgotthárdi lakos tehergépkocsival közlekedett Alsószölnök felől Szentgotthárd irányába. Haladása során a 7454-es számú úton egy vele azonos irányba haladó kerékpáros előzésbe kezdett. A manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot és a pótkocsijával elsodorta a biciklist. A balesetben a kerékpáros fiatal – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Körmendi Rendőrkapitányság.


A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét.
- Az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet! 

- A gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen és a szabályokat betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!

- A gyalogosok – mielőtt az úttestre lépnek – mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

- Kérjük, hogy indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

- Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől és csökkentheti a sérülés súlyosságát.
 
- A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk továbbá a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!
 

Forrás: Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság






 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

2024-04-23 08:53

Szurkolói ankétot tartottak Körmenden

A szurkolók nem maradtak adósak a kérdésekkel.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink