Hírek, aktuális / Közlekedési baleset

2023-03-17 09:26:35
Közlekedési baleset


Könnyű sérüléssel járó baleset történt Körmenden csütörtökön, a reggeli órákban. Egy szentgotthárdi lakos tehergépkocsival közlekedett Alsószölnök felől Szentgotthárd irányába. Haladása során a 7454-es számú úton egy vele azonos irányba haladó kerékpáros előzésbe kezdett. A manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot és a pótkocsijával elsodorta a biciklist. A balesetben a kerékpáros fiatal – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Körmendi Rendőrkapitányság.


A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét.
- Az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet! 

- A gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen és a szabályokat betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!

- A gyalogosok – mielőtt az úttestre lépnek – mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

- Kérjük, hogy indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

- Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől és csökkentheti a sérülés súlyosságát.
 
- A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk továbbá a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!
 

Forrás: Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2023-03-24 09:58

Minden felajánlás számít

Körmendi civilek adataiTovább

2023-03-24 09:51

Fokozott ellenőrzésre kell számítani

2023. március 25-én 12 órától 2023. március 26-án 5 óráigTovább

2023-03-24 09:46

Több helyszínen toboroznak

Szombathelyen az Aréna Savaria Sportkomplexumban 2023. március 25-én Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink