Hírek, aktuális / Közel tizennégymillió forint a vagyonmegtérülés

2022-08-11 11:29:05

Közel tizennégymillió forint a vagyonmegtérülés

 
Egy Vas megyei kábítószer-kereskedő és társai ellen fejezték be a nyomozást a rendőrök.
 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytatott egy 34 éves Vas megyei férfi és 27 társa ellen kábítószer-kereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a férfi hasonló bűncselekmények miatt már többször került a Rendőrség látókörébe.
Az adatgyűjtések, kihallgatások és házkutatások során a nyomozók a férfi rábapatyi lakhelyén, digitális mérlegeket, nagy mennyiségű kábítószer csomagolásához, értékesítéséhez és porciózásához használt eszközöket foglaltak le. Megállapították, hogy a 34 éves gyanúsított a kábítószert és a pszichoaktív anyagokat Budapesten, valamint internetes oldalakon keresztül szerezte be, amelyeket segítőivel közösen Sárváron és annak környékén értékesített. Vásárlói között voltak olyan személyek is, akik a tőle beszerzett kábítószert továbbértékesítették, voltak olyanok is akik saját felhasználásra vásárolták a tudatmódosító szereket.       

Nemzetközi együttműködés keretében a nyomozók megállapították, hogy a 34 éves gyanúsított az osztrák hatóság előtt sem volt ismeretlen. Az osztrák kábítószer-kereskedők több esetben a Vas megyei férfinél vásárolt tudatmódosító szereket értékesítették Ausztria területén.
Az üggyel kapcsolatban a nyomozók további 5 személyt kábítószer-kereskedelem bűntett, illetve 22 főt kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, továbbá vagyonvisszaszerzési céllal két nagy értékű gépkocsit, műszaki cikkeket és arany ékszereket foglaltak le. 

A kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítható férfit a kihallgatását követően őrizetbe vették majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Szombathelyi Járásbíróság elrendelt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Vas Megyei Főügyészségnek megküldte.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-19 09:16

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-03-19 09:06

Idén 780 éves lesz a város, készülnek az évfordulóra

Egyeztető fórumot tartottak a város civil szervezeteinek részvételévelTovább

2024-03-18 15:14

Ovilátogató

Dienes Lajos Katolikus ÓvodaTovább

2024-03-18 11:41

Körmendi bemutatkozó Győrben

"Körmendi fotós szemmel"Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink