Hírek, aktuális / Komoly terveket szövögetnek a körmendi női kosárlabdaklubnál

2022-06-14 10:56:21
Komoly terveket szövögetnek a körmendi női kosárlabdaklubnál
 
Ősztől több korosztályt is bajnokságban indíthatnak

Két, kosárlabdaberkekben országosan is jól ismert személy gondolt egy nagyot és elindította a női kosárlabda alapjait Körmenden a közelmúltban. Az egyikük Trummer Rudolf, akinek szinte a génjeibe íródott ez a sport. Tizenhét éves profi szintű kosárlabdamúlttal a háta mögött sokáig azt hittük, végleg a szögre akasztotta cipőjét, de két lánya kosárlabda iránti érdeklődése ismét a pálya szélére szólította őt.
A másikuk Tahin Péter, aki szintén Körmenden ismerkedett meg a sport alapjaival, majd egyetemi évei alatt Pécsre került, ezt követően jó pár csapatban játszott, de pályafutása után se távolodott el soha a
sporttól. Sportmenedzseri végzettséget szerzett, jelenleg pedig miskolci barátjával ketten szervezik és vezetik az egyetemi bajnokságot. Velük beszélgettünk a Körmend  Women Basketball Club (KWBC)
hátteréről, a kezdeti lépésekről, a jelenről és a jövőbeli tervekről. Trummer Rudolftól megtudtuk, tavaly nyáron a két lánya, Elina (14), és Júlia (9) szeretett volna kosárlabdázni, ennek próbált először  utánajárni, hogy milyen lehetőségeik vannak, de a térségben nem igazán találtak rá jó megoldást. Felmérték a baráti körükben, ha Körmenden elindulna  szervezett keretek között egy klub, mekkora igény lenne rá.
Egyből 20–25-en jelezték, hogy szívesen csatlakoznának, a szülőkkel egyeztettek és egyértelművé vált, hogy tagdíjbefizetés mellett is járnának a gyerekeik. – Hálás vagyok nekik és nagy köszönet illeti őket, hogy támogatták a kezdeményezést és azóta is mindent megtesznek a szárnyaikat bontogató gyerekekért – fogalmazott az egykori kosárikon. Szakmai háttér A Körmendi Törpördögök egyesületébe
tagozódtunk be – erről már Tahin Péter beszélt, aki arról is szólt, időközben mindketten elvégezték az edzői tanfolyamot, és elkezdték felépíteni a női szakosztályt. Az elején minden általános iskolába ellátogattak, együttműködve Érsek Istvánnal – a Körmendi Törpördögök vezetőjével – megnézték, kinek van affinitása a sporthoz. Kezdetben két korcsoporttal indultak heti 3–3 edzéssel, azóta azonban bővült a létszám, jelenleg három korcsoportban, hetven kislánnyal dolgoznak. Munkájukat Fertőszegi Péter, a Rázsó Imre Technikum testnevelőtanár segíti, valamint Püspöki Lotti – aki folyamatban lévő, ilyen irányú tanulmányai mellett – segédedzőként tagja a gárdájuknak. Az edzéseknek a körmendi iskolák biztosítanak helyet, valamint Csákánydoroszlóban az új tornaterem. A lányoknak már volt megmérettetésük is, 3×3-as tornán szerepeltek, ami kiváló tapasztalatszerzés volt.

Az első lépcsőt megugrották, most jön a következő, amihez megfelelő  bázist szeretnének építeni, a tervük ugyanis, hogy a 2022/23-as bajnokságban elinduljanak. A legkisebbeknek kiírt palántaprogram mellett az U11, U12, U16 és U18-as korosztályt is szerepeltetnék ősztől. Várják a jelentkezőket Ahhoz, hogy ez az  álom teljesüljön, minden korosztályban minimum 3–4 kislányt szeretnének még bevonni, ezért hangsúlyozták, ha bárki késztetés érez az iránt, hogy szeretne egy jó csapatnak a tagja lenni, érdekli a sport, a kosárlabda világa és szeretne a magyar kosárlabdasport női vérkeringésébe bekerülni, az jelentkezzen Tahin Péternél a +36/20-951-6084-es telefonszámon. Ő bármikor szívesen részletes felvilágosítást  d a szülőknek, gyerekeknek egyaránt, de a különböző közösségi oldalakon is ott vannak, ahol szintén betekinthetnek az érdeklődők a klub mindennapjaiba.

A Körmend  Women Basketball Club (KWBC) facebook oldala

MP
Körmendi Híradó

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

2024-04-23 08:53

Szurkolói ankétot tartottak Körmenden

A szurkolók nem maradtak adósak a kérdésekkel.Tovább

2024-04-23 08:43

A körmendiek számíthatnak rájuk

évértékelő közgyűlésTovább

2024-04-22 18:00

Választási hírek

nyilvántartásba vételi határozatokTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink