Hírek, aktuális / Kilenc balesetnél is helyszíneltek a vármegyei rendőrök

2023-01-18 08:41:54
Összefoglaló Vas vármegyéből
Kilenc balesetnél is helyszíneltek a vármegyei rendőrök az elmúlt 24 órában.
 

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. január 17-én 5 óra és 2023. január 18-án 5 óra közötti időben három, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink hat, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Szombathelyen, kedden, a délutáni órákban Egy helyi lakos személyautóval közlekedett a Thököly Imre utcában a belső forgalmi sávban, amikor haladása során az előtte megálló járművet későn észlelte. Az ütközés elkerülése miatt autóját jobbra kormányozta, azonban a fékezés ellenére elsodorta, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekedő gyalogost. A balesetben a gyalogos nő – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Könnyű sérüléssel járó baleset történt Körmenden kedden, a reggeli órákban. Egy helyi lakos személygépkocsival közlekedett a Bartók Béla lakótelepen. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behaladt a Bartók Béla utca kereszteződésébe, ahol elsodort egy, az utcában közlekedő kerékpárost. A balesetben a kerékpáros nő – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Közlekedési baleset történt a 86-os számú főúton, Egyházasrádóc térségében kedden, a délelőtti órákban. Egy szlovák állampolgár járműszerelvénnyel közlekedett Körmend felől Szombathely irányába, amikor haladása során lesodródott az úttestről, majd járművét balra kormányozva a bal oldali vízelvezető árokba hajtott és az oldalára borulva állt meg. A sofőr – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Mindhárom eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az illetékes rendőrkapitányság.

Sokfelé csapadék nehezíti a közlekedést, ezért arra kérjük a járművezetőket, hogy óvatosabban, türelmesebben közlekedjenek! A téli időjárás egyik velejárója, hogy korábban sötétedik, amelyre fel kell készülnie a gyalogosoknak és a gépjárművezetőknek is. Mindig körültekintően, az időjárási-, és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! A Vas vármegyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából – az illetékességi területén a jövőben is kiemelten ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását!

… hogy mindenki hazaérjen!

Az elmúlt 24 órában a Vas vármegyei rendőrök egy, olyan helyi sofőrt is igazoltattak Celldömölkön, akinél az intézkedés során megállapították, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A járművezetőt előállították és szabálysértési őrizetbe vétele mellett, engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.


Forrás: Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink