Hírek, aktuális / Kick-box Diákolimpia Országos Döntő

2022-03-16 11:59:36

Kick-box Diákolimpia Országos Döntő

2022.03.11-12-én a Magyar Kick-box szövetség és a Békés Megyei Harcművész Szövetség rendezte meg Békéscsabán az Általános és Középiskolás Kick-box Diákolimpia Országos Döntőjét.


 
Kijelenthetjük, hogy a kick-box diáksport fellegvára lett Békéscsaba, ahol már a negyedik diákolimpiai döntőt rendezték. Mint a korábbi években úgy most is a versenyt a látványosság és a hosszú versenynap jellemezte. A formagyakorlat verseny a Vívócsarnokban már korábban elkezdődött, ezt csak egy rövid ideig szüneteltették, amíg az ünnepélyes megnyitó zajlott a teljeskörűen felújított csarnokban. A versenyre 249 sportoló 411 nevezést adott le. A tét nem csak az iskolák sikeres képviselete volt, hanem ez a verseny egyben az egyik válogató verseny az írországi Dublinban megrendezésre kerülő utánpótlás kick-box világbajnokságra, ami szeptemberre van kitűzve. Az ünnepélyes megnyitó mazsorettek bemutatójával kezdődött, majd szintén Ők vezették be a megyénként felsorakozott csapatokat. A Himnusz elhangzása után a jelenlévők egy perces némasággal tisztelegtek Wertheim Albert, Bartyik Jenő és a háborúban elhunyt ukrán kick-box élversenyző, Eugene Zvonok emlékének.
A Castrum Sec-Dinamica Se Körmend három versenyzővel hat nevezést adott le. A versenyzés az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult, sőt még szerencse is kisérte aznapi tevékenységüket. De mint tudjuk a szerencse is inkább oda pártol ahol keményen dolgoznak és tesznek érte.
Dienes Jázmin ezen a versenyen debütált, szépen helytállt nagyobb rutinnal rendelkező ellenfeleivel szemben, light-contactban és kick-light szabályrendszerben is a kadett-2 korcsoportban -42kg-ban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Horváth Szabolcs kadett-2 korcsoportban -42kg, magabiztosan versenyzett mindkét szabályrendszerben. Szabolcs meggyőzően vette az első akadályt az idei válogatottság hoz vezető úton. Light-contact szabályrendszerben a döntőbe jutásért egy béklscsabai versenyzőt győzött le egyhangú 3:0 szerepléssel. A döntőben Halmágyi Levente Király Team versenyzője várta, akit szintén 3:0 arányban győzött le és Diákolimpia bajnok lett.
Kick-light szabályrendszerben az elődontőben Zámborszky Bálint Király-Team versenyzőjét utasította maga mögé, majd a döntőben szintén Halmágyi Leventével kellett szembenéznie. Szerencsére nem sikerült revansot vennie a Király-Team versenyzőnek, Szabolcs ezen az összecsapáson is felül maradt és állhatott most is a dobogó legmagasabb fokára.
Lakatos Erik kadett-2 korcsoportban a +69kg-ban versenyzett. Light-contactban az elődöntőben Batiz Botondot utasította maga mögé és jutott be a döntőbe ahol Ersing András Controll egyesület versenyzőjével küzdött meg. A mérkőzés végén az ellenfél kezét emelték a magasba és így Erik ezüstérmes lett.
Kick-light szabályrendszerben a négyközé jutásért Mezei Mátét Ráczkickboxing versenyzőjét technikai KO- val győzte le versenyzőnk. Majd a döntőbe jutásért Ersing Andrással került szembe, sajnos most sem sikerült legyőzni a szombathelyi fiút és így a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Dinamicás versenyző.
Összességében meg vagyok elégedve versenyzőim teljesítményével. Készülünk a következő megmérettetésre ami jövő hónapban lesz Nádudvaron.


Andorka Imre


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

2024-04-18 16:20

Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője Körmenden

Továbbjutott az Olcsai csapataTovább

2024-04-18 15:56

Áramszüneti tájékoztató

Új fogyasztó bekötéseTovább

2024-04-18 10:42

Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

Nevezési határidő: április 22.Tovább

2024-04-18 10:34

Gyermek Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink