Hírek, aktuális / Ketten kaptak városi elismerést: László Zoltán és Meskó József

2021-11-16 10:43:22
777 évvel ezelőtt adományozott IV. Béla városi kiváltságlevelet Körmendnek

Ketten kaptak városi elismerést: László Zoltán és Meskó József


A Senior Néptáncegyüttes jubileumi kiállításával vette kezdetét Körmend Város Ünnepnapjának programsorozata a Városi Kiállítóteremben október 28-án, amikor is 777 évvel ezelőtt városi rangot kapott a Rába-parti település. Ennek az évfordulójáról emlékeztek meg most is. A városi keretek megszületésével, a települési kiváltságok és jogok birtoklása mellett egyúttal valami sokkal nagyobb lehetőséget is  kaptunk az élettől. Lehetőséget kaptunk arra, hogy közösségé váljunk, hogy nemzeti identitásunk mellett egy szűkebb, de legalább annyira fontos helyi identitást is kialakítsunk az évszázadok során – hangsúlyozta Bebes István, Körmend polgármestere, aki rámutatott: sokan, sokat tettek annak érdekében, hogy a város előrehaladt, fejlődött, köztük a tizenhat évvel ezelőtt alakult Senior Néptáncegyüttes szerepe is kiemelt jelentőségű, amit jól tükröz az őket bemutató tárlat. A hagyományokhoz híven a jeles napra ünnepi gálaműsorral is készültek a szervezők, aminek helyszíne már a színházterem volt.


 
Példaértékű életpályák
Az eseményen adták át a városi  elismeréseket is. Ezúttal a Körmend Város Érdekében Kifejtett Tevékenységért Díj Arany fokozatát két személynek adományozták. Meskó Józsefnek, aki 1977. november 9-én kezdett el dolgozni a körmendi önkormányzatnál, akkor még nagyközségi tanácson nyomdászként, ami aztán az idő előrehaladtával rengeteg új feladattal egészült ki. A hivatalnál töltött több mint négy évtized alatt több vezetővel is dolgozott együtt, a leghosszabb ideig a mostani polgármesterrel. Szenvedélye a sport, több évtizede aktív szervezője a helyi Streetball fesztiválnak és évekig dolgozott a Strandkosár és Strandfoci rendezvényeken is. Tavaly nyugdíjba vonult, azonban azóta is bedolgozik.
A másik díjazott László Zoltán, aki 1980 júniusában végzett a Szombathelyi  Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola matematika-testnevelés szakán és a kezdetektől nyugdíjazásáig dolgozott a Somogyi Béla Általános Iskolában. A mozgás, a sport kiskora óta meghatározó szerepet játszik életében. A Körmendi Football Clubnál játékosként, később edzőként több évtizedet eltöltött. Kezei alatt számos fiatal szerette meg a labdarúgást, tanulta meg a tisztesség és sportszerűség fontosságát.
Az eseményen külön köszöntötték dr. Gyürki László pápai prelátust, aki nemrég a körmendiek felterjesztése nyomán megyei kitüntetésben részesült: Gróf Batthyány Lajos életműdíjat vehetett át.

MP
Körmendi Híradó



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink