Hírek, aktuális / Jubileum - Túl hétszáz bajnoki mérkőzésen

2023-01-26 11:02:51
Jubileum - Túl hétszáz bajnoki mérkőzésen

Ferencz Csaba, az Egis Körmend kosárcsapatának kapitánya mérföldkőhöz érkezett tavaly decemberben. Hétszázadik alkalommal lépett pályára bajnoki mérkőzésen Szolnokon. Ezzel rekordot tart: a honi kosárlabdában nincs még egy olyan játékos, aki egy csapatban ennyiszer szerepelt volna. Fepu a klubhűség és a válogatott iránti elköteleződés mintaképe.


Ferencz Csaba: “Védekezésben adódtak óriási hiányosságaink, ebben fel kell javulnunk, ezen dolgozunk.”

- Hogy vagy? Adja magát a kérdés, hiszen meglehetősen hektikus szezont fut az Egis Körmend kosárcsapata, és ez nyilván lecsapódik a kapitányon is.

-Nem mostanában volt olyan, hogy a csapat nyolcadik helyen állt a bajnoki tabellán, de sajnos az eddigi szereplés nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük a szezon elején. Az utóbbi hetekben voltak játékos cserék, úgy érzem, most elindulhatunk felfelé. Védekezésben adódtak óriási hiányosságaink, ebben fel kell javulnunk, ezen dolgozunk - mondta elöljáróban Ferencz Csaba, aki decemberben Szolnokon játszotta 700. bajnokiját. -Nagyon csúfos vereséget szenvedtünk Szolnokon, 51 ponttal kaptunk ki, nem is emlékszem ilyen nagy zakóra, úgyhogy ott, akkor nem igazán tudtam ezt a jubileumot megünnepelni. Őszintén szólva nem volt energiánk, sorban idegenben szerepeltünk, sokat utaztunk, ez is rátett egy lapáttal. Mentálisan sem álltunk a topon, hiszen a meccs előtt néhány nappal távozott vezetőedzőnk, Antonis Constantinides, helyét Kocsis Tamás vette át.


Ferencz Csaba Hétszázadik alkalommal lépett pályára bajnoki mérkőzésen Szolnokon

- Apropó Kocsis Tamás. Mindössze három nappal idősebb nálad, ráadásul sokáig együtt is játszottatok. Ez nem okoz problémát a mostani közös munkában?

Tamás május 21-én született, én május 24-én, mindketten 1985-ben. Együtt nőttünk fel, együtt jártunk óvodába, iskolába, együtt kezdtük a játékot, és együtt lettünk korosztályos válogatottak. Amiben most vagyunk, az egy speciális helyzet, hiszen az egyik legjobb barátomról van szó, de a csarnokban edző-játékos a viszony köztünk, annak minden szabályával együtt. A pályán kívül azért más a helyzet – mondja Csabi, majd a fiatalokról ejt néhány szót. - Az alázat a legfontosabb, és a sok gyakorlás, erre buzdítom ifjabb csapattársaim mindegyikét. Nagy öröm, hogy a fiatalok többnyire megfogadják a tanácsaimat, és egyre többet járnak be a csarnokba az edzéseken túl is. Talán ők is észrevették, hogy ennél sokkal több kell, hogy jó játékosok legyenek, fejlődjenek, és pályára kerüljenek stabil emberként, ne csak kötelező jelleggel a szabályok miatt.


Ferencz Csaba később sem tervezi elhagyni csapatát

-Meddig csinálod még?

-Néha már fáj, a testem kezdi azt mondani, hogy sok. A tavalyi szezon mentálisan nagyon sokat kivett belőlem, hiszen bajnoki döntőt játszottunk. Igen hosszú volt a szezon, utána meg egyből jött a válogatottbeli kötelezettség. Tudtam, hogy a válogatottban nem sokat fogok játszani, de elmentem, mert mégiscsak egy Európa-bajnokságról volt szó, és a részvétel kiharcolásában nekem is szerepem volt. Alig pihentem, egész nyáron mindössze két hetet. Jövőre még van szerződésem, addig próbálok minél többet segíteni a csapatnak. Utána negyven éves leszek, az már új fejezet, akkor majd üljünk le újra, és beszéljünk a tervekről. Az biztos, hogy edzősködni nem szeretnék, maximum gyerekeknek tanítanék ezt-azt. De a csapat mellett maradnék, ez nem titok, hiszen több, mint húsz éve tudom, hogyan működik a klub, van tehát rálátásom. Bebes István polgármester sokat dolgozik azért, hogy segítse a csapatot, a jövőben talán én is ezzel foglalkoznék - zárta szavait a körmendi kapitány.


TJ
Fotó: Jámbori Tamás

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink