Hírek, aktuális / Hímzéssel és gyöngyfűzéssel foglalkozó szakkör mutatkozott be

2022-05-12 09:42:02
Hímzéssel és gyöngyfűzéssel foglalkozó szakkör mutatkozott be


Lelkes kézművesek közössége Körmenden

Kézműves alkotásokból – gyöngyfűzésekből és hímzésekből – nyílt kiállítás nemrég Körmenden a Batthyány Örökségközpont galériáján, ahol ez volt az első alkalom, hogy helyi közösségek által készített tárgyakat állítottak  ki. Eddig ugyanis csak fotókiállításoknak adott helyet a patinás épület zegzugos félemelete.

Az érdeklődők figyelmébe H. Vörös Márta, a helyi kulturális központ igazgatója ajánlotta a tárlatot. Rámutatott, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet bátran és rendkívül hasznosan előnyére fordította a COVID hátrányait.
Létrehozták az ASzakkör nevű interaktív felületet és a hagyományos alkotótevékenység egyes fázisaiba az internet segítségével vonták be az oldalt felkeresőket.  Videókon keresztül díjmentesen biztosítottak és biztosítanak még ma is lehetőséget az egyes alkotó tevékenységek megismerésébe. Kínálva ezzel hasznos szabadidő-eltöltési módot, amit bárki el- vagy  újrakezdhetett – fogalmazott, majd elmondta, hogy egy ideje már nemcsak az online térben zajlik ennek keretében az alkotás, hanem a szakkörtámogatási rendszerben végül igazi közösségépítő tevékenység alakult ki.
Körmenden ennek a zászlóvivője Mecsériné Doktor Rozália, aki az eddig elkészült alkotások technikáiról, a hímzési fajták nehézségéről, különlegességéről mesélt a megnyitón. A harminc alkalomból álló foglalkozássorozat
jó része már eltelt, ennek az eredményét láthatják most az érdeklődők, de ha valaki kedvet kap, bármikor csatlakozhat kézimunkázni.

>>>>További képek a kiállÍtásról

MP
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink