Hírek, aktuális / Hétvégi események Vas vármegyéből

2023-01-30 10:14:34
Hétvégi események Vas vármegyéből
 
Ittas sofőröket és engedély nélküli vezetőt szűrtek ki az egyenruhások a forgalomból és tizenegy balesetnél is intézkedtek az elmúlt 72 órában.
 
A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. január 27-én 5 óra és 2023. január 30-án 5 óra közötti időben egy, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink tíz, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Ahogy arról korábban hírt adtunk közlekedési baleset történt 2023. január 28-án, a késő esti órákban a 87-es számú főúton. Egy nő közlekedett autójával Táplánszentkereszt térségében, amikor haladása során a főút 17-es kilométerszelvényében elsodort, egy az úttesten áthaladó gyalogost. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a gyalogos nő súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A gyalogosok a közúti közlekedés legvédtelenebb szereplői. Annak érdekében, hogy ne váljanak közlekedési baleset sérültjeivé, áldozatává, kérjük, hogy fokozott figyelemmel, a közlekedési szabályokat betartva közlekedjenek!
  • Kérjük a gyalogosokat, hogy a számukra kijelölt helyen, fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek!
  • Minden esetben győződjenek meg arról, hogy az elsőbbséget megadják-e számukra, biztonságosan át tudnak-e menni az úton!
  • Nem szabad elfelejteni, hogy a sötét ruházatban közlekedőket sokkal nehezebben veszik észre a gépjárművezetők. A gyalogosoknak ajánljuk, hogy lakott területen belül korlátozott látási körülmények között is viseljenek ruházatukon, táskájukon a láthatóságot elősegítő eszközöket!
  • Felhívjuk egyben a járművezetők figyelmét, hogy korlátozott látási körülmények között fokozott körültekintéssel közlekedjenek!
A gyalogosnak lakott területen kívül éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény viselése kötelező! Amennyiben kiszállnak a járműből, gyalogosnak minősülnek, tehát a gépjárműben annyi láthatósági mellény legyen, hogy mindenkinek jusson, ha éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül elhagyja a járművet.

A körmendi rendőrök pénteken, a délutáni órában igazoltattak egy sorkifaludi sofőrt a 8-as számú főút 161-es kilométerszelvényében, akinél az intézkedés során megállapították, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A 18 éves járművezetőt előállították és szabálysértési őrizetbe vétele mellett, engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Az elmúlt 72 órában a Vas vármegyei rendőrök két, olyan sofőrt is igazoltattak, akiknél az intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Egy osztrák sofőrt Szentgotthárd térségében, míg egy helyi gépkocsivezetőt Csepregen igazoltatták az egyenruhások. A járművezetőket további mintavételre előállították és velük szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.



Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság




 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink