Hírek, aktuális / Felfüggesztik az idősek vásárlási idősávját

2020-12-11 17:00:56
Felfüggesztik az idősek vásárlási idősávját
 

A kormány szombattól felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját - tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben pénteken.

    A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben. A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben - az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.
    Szombattól időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is. Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentésére. A javaslattal az Idősügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját.
    "Arra azonban felhívjuk a figyelmet, hogy vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése! Az időseket arra kérjük, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket!" - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.


MTI

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink