Hírek, aktuális / Felborult egy kamion a 86-os számú főúton

2022-12-21 10:10:08
Baleseti összesítő Vas megyéből
 
A megváltozott útviszonyok miatt többen is megsérültek a Vas megyei utakon.
 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. december 20-án 5 óra és 2022. december 21-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink öt, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.
 
A megváltozott látási körülmények és útviszonyok miatt történt közlekedési baleset ma a hajnali órákban, a 86-os számú főúton. A rendelkezésre álló adatok alapján egy járműszerelvény a fagyos úton megcsúszott és felborult. Az útszakaszon   teljes útlezárás volt érvényben a műszaki mentés, valamint a kiömlő üzemanyag takarítási munkálatai miatt. Kérjük az arra közlekedőket, hogy a balesettel érintett útszakaszon fokozott figyelemmel, kellő körültekintéssel közlekedjenek!

Súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2022. december 20-án, a reggeli órákban, Sárváron. Egy 63 éves férfi személygépkocsival közlekedett a Rákóczi Ferenc utca irányából a Batthyány Lajos utca irányába. Haladása során elsodort egy, a kerékpárját a gyalogátkelőhelyen áttoló gyalogost, aki az úttestre esett és súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Könnyű sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek a rendőrök a tegnap esti órákban, Szombathelyen. Egy 19 éves fiatal tehergépkocsival közlekedett a Hunyadi János utcában, a Szent Gellért utca felől az Őrség utca irányába, a külső forgalmi sávban. Sávváltása során a nedves úttesten elvesztette uralmát járműve felett, átsodródott a szemközti forgalmi sávba és összeütközött egy ott közlekedő gépkocsival. Az egyik gépkocsi utasa a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben sérült.
Ugyancsak könnyű sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek a rendőrök tegnap, a késő esti órákban Celldömölkön. Egy 19 éves fiatal személyautóval közlekedett Sághegyalja körúton, a Szakály Dezső utca felől a Lázár Jenő utca irányába. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az úttestről, majd autójával egy villanyoszlopnak ütközött. A gépkocsi vezetője a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben sérült.
Mindkét eset körülményeit az illetékes rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A csapadékos, havas időjárás esetén az utakon jóval kisebb a tapadás és hosszabb a fékút, ezért tartsanak a szokásosnál nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat, gyorsítást, fékezést!

Kizárólag megfelelő műszaki állapotú autóval induljanak útnak! Ilyenkor a téli gumiabroncs nélkülözhetetlen. A gépjárművet töltsék fel fagyálló ablakmosó-folyadékkal, a szélvédőket elindulás előtt minden alkalommal tisztítsák meg!

Elindulás előtt tervezzék meg az útvonalat, és számítsanak hosszabb menetidővel!

Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!


Vas Megyei Rendőr-főkapitányság




 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink