Hírek, aktuális / Egy lépéssel közelebb:

2021-11-16 10:35:28
Megkezdődhet az új multifunkciós sportcsarnok terveztetése Körmenden
Egy lépéssel közelebb: méltó otthona lehet a kosárcsapatnak

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a körmendi Kossuth Lajos utcai sportcsarnok bővülhet, aminek a tervezéséhez mintegy hetvenmillió forintos támogatást biztosított a kormány, azonban az előzetes felmérések új irányba terelték a beruházást: a településen most egy teljesen új sportcsarnok épülne.

Ennek megtervezéséhez a kormány mintegy kétszáztízmillió forinttal egészítette ki a korábbi forrást a központi költségvetésből. Az erről szóló döntés a Magyar Közlöny múlt heti számában már meg is jelent – tájékoztatta lapunkat V. Németh  Zsolt miniszteri biztos, aki azt hangsúlyozta, Körmend egy jó és egy még jobb lehetőség közül választhatott.


Új lendület, új lehetőségek
Örülök annak, hogy a még jobb mellett döntöttek. Az eredeti helyszínen egy kompromisszummentes bővítést nem lehetett volna végrehajtani, és nemcsak a statikai problémák miatt, hanem továbbra is a csarnokot közösen kellett volna használni egy iskolával – mondta V. Németh Zsolt, aki azt is hozzátette, ez a kettős hasznosítású helyzet már réges régen túl van a tolerálhatóságon. A bővített csarnoknál  halmozottan jelentkeznének a problémák az intézmény részéről, a parkolási gondokról nem is beszélve. – A politikus úgy véli, hogy ez az igazi megoldás, megérte ez a rövid késedelem, hogy egy új  multifunkcionális csarnoka legyen a városnak. Kitért arra is, hogy egy ilyen nívójú csapatnak, mint amilyen az Egis Körmend, nem kell belemenni már kompromisszumokba: – letettek ők már az évtizedek   alatt számos eredményt,  így ez a döntés nem megkérdőjelezhető – fogalmazott, majd azt is hangsúlyozta mivel kétségtelenül Dél-Vas megyének Körmend a központja, ipari, kulturális és sportszempontból is, az új sportcsarnokkal új lehetőségek nyílnak meg a térségben is. A képviselő arra is rámutatott: Bebes István polgármesterrel van már annyi hitelük a kormányzat előtt, hogy ezért a beruházásért nem kellett nagyon harcolniuk.

Háromezres csarnok
A városvezető a fentieket azzal egészítette ki, hogy az új komplexumot háromezer férőhelyesre tervezik és a mai kor minden  övetelményének megfelelhet. A parkolók biztosításával együtt közel négy hektár nagyságú területen próbálják meg előkészíteni és később megvalósítani a beruházást. – A legoptimálisabb megoldás és helyszín született – szögezte le Bebes István, aki azt is elmondta, ezzel az északnyugati városrész új lendületet kaphat, tartalommal töltenék meg, és egy olyan régebbi problémát kezelnének, ami az ott lakóknak is nehézséget okozott a korábbiakban. A csarnok a jelenleg NB I-ben játszó kosárcsapatnak megfelelő otthona lehet, másrészt pedig további rendezvényeknek adhat lehetőséget a megépítés után. – Azt gondolom, hogy a város is meg a csapat is megérdemli ezt a figyelmet és bízzunk benne, hogy a kormány a következő határozatával majd a további forrást is biztosítani fogja – zárta szavait a polgármester. Az előkészítési fázist jövő év március végéig kell befejezni, ami után ki lehet majd írni a csarnok építésére az előzetes közbeszerzést.

MP
Körmendi Híradó



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-20 08:22

Egy nap azért, hogy később még sok legyen

Ismeretátadó, egészségmegőrzési tanácsokTovább

2024-04-20 08:13

Palavesszőtől a digitális tábláig

kiállításnyitóTovább

2024-04-20 08:10

50 éves jubileumi gála

MeghívóTovább

2024-04-20 08:07

Sok kicsi sokra megy

SZJA 1 %Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink