Hírek, aktuális / Az elmúlt 24 órában történt

2023-01-05 09:42:44
Az elmúlt 24 órában történt
 
Két férfi engedély nélkül vezette autóját Vas megyében, mindkettőjüket szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök. Egy sofőrnél az alkoholteszter mutatott pozitív értéket, egy gépkocsivezetőt már korábban eltiltottak a vezetéstől.
 
Az elmúlt 24 órában a Vas megyei rendőrök két, olyan sofőrt is igazoltattak, akiknél az intézkedés során megállapították, hogy nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Egy 31 éves férfit Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcában, egy 46 éves férfit az Ady Endre téren ellenőriztek az egyenruhások. Mindkét járművezetőt előállították és szabálysértési őrizetbe vételük mellett, engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek velük szemben.

Az egyenruhások a tegnap délutáni órákban, Gencsapáti, Béke utcában ellenőriztek egy gépkocsivezetőt. Az intézkedés során megállapították, hogy az 55 éves férfit a Szombathelyi Járásbíróság a vezetéstől már korábban eltiltotta. A rendőrök a sofőrt előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A rendőrök Szombathelyen, a Paragvári utcában igazoltattak egy, helyi motorkerékpár vezetőt az esti órákban, akivel szemben az intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A járőrök az 52 éves gépkocsivezetőt további mintavételre előállították. A férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Vas megyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. január 4-én 5 óra és 2023. január 5-én 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink hat, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Egy körmendi lakos személyautóval közlekedett az M80-as számú autóúton, tegnap a kora délutáni órákban, amikor haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba és két gépkocsival is összeütközött. Az intézkedés során megállapították, hogy a balesetet okozó férfi gépkocsiját a forgalomból kivonták, valamint azon érvényes, kötelező felelősségbiztosítás sincs. A Körmendi Rendőrkapitányság eljárást indított a férfival szemben.   

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!


„…hogy mindenki hazaérjen!”



Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság




 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink