Hírek, aktuális / Az Egis Körmend nyerte a Mogyorósy Szilárd Emléktornát

2022-09-13 09:50:40
Ígéretes játékot mutattak a piros-feketék új igazolásai
Az Egis Körmend nyerte a Mogyorósy Szilárd Emléktornát

Négy csapat részvételével rendezték meg Mogyorósy Szilárd Emléktornát a hétvégén. A házigazda Egis Körmend két győzelemmel megnyerte a tornát. A piros-feketék előbb az osztrák Oberwart Gunners együttesét győzték le, majd a fináléban a szlovén Krka Novo Mesto ellen nyertek.

A Krka Novo Mesto győzelmével kezdődött a Mogyorósy Szilárd Kosárlabda Emléktorna, az egykori Falco-tréner, Gasper Okorn csapata könnyedén jutott túl az igencsak  tartalékos Arconic-Alba Fehérvár együttesén (66-75). Matthias Zollnernek több válogatott játékosát is nélkülöznie kellett, hiszen Vojvoda Dávid és Somogyi Ádám még nem tért vissza az Európa-bajnokságról a fehérvári csapatba.


A döntő MVP-je Wendell Mitchell lett 

Dupla győzelem
A házigazda Egis Körmend az Oberwart Gunnerst verte magabiztosan a másik ágon (94-72) a csapatkapitány, Ferencz Csaba nélkül, így a vasiak a szlovénekkel játszhatták a szombati döntőt. Az első játéknapon  Durázi Krisztofer (9/3) mellett a légiósok mutattak jó formát, különösen Moore (21/12) és Anderson (18/6). A fináléban, az Egis Körmend -Krka Novo Mesto összecsapásán az első öt perc kiegyenlített játékot hozott, magabiztosan célzott távolról a vendégcsapat. Nem tudott meglépni egyik fél sem, az etap végére azonban felpörgött a Körmend, így ötpontos előnye lett az első kisszünetre (21-16). Két hárompontossal kezdte a második negyedet a Krka, így gyorsan zárkózott (23-22). A 13.percben már vendég vezetést mutatott az eredményjelző (27-30). Továbbra is jól triplázott Gasper Okorn csapata, a Körmendnél Wendell Mitchel volt elemében, már 14 pontot jegyzett. A negyed végére visszavette a vezetést a házigazda, de csak minimális előnyt tudott kiharcolni a félidőre (44-41). Omenaka két látványos zsákolása nyitotta a második félidőt, a 22.percre tíz pontra nőtt a hazaiak előnye. Nehezen találta a ritmust, pontatlanul dobott a Krka. Bár zárkózni tudtak a vendégek, Mitchell továbbra sem hagyta, hogy túl közel érjenek. A negyed végére négy pontra szűkült a különbség (60-56). A záró felvonásban Cakarun kezdte a pontgyártást, rövid időn belül ismét tízre hízott a különbség (68-58). Anderson és Moore jóvoltából tovább növelte előnyét a Körmend. Anderson egyénileg is megoldotta a feladatát, a végjátékban pedig már biztos volt, hogy a rendező Egis Körmend nyeri a tornát (84-73). Második lett a szlovén Krka Novo Mesto, harmadik az osztrák Oberwart Gunners, negyedik az Arconic- Alba Fehérvár.

A legjobbak
A tornán a legtöbb pontot, összesen 38-at az Egis Körmend amerikai légiósa, Mike Moore szerezte, a legtöbb asszisztot a fehérvári Takács Milán adta, a döntő MVP-je pedig Wendell Mitchell lett, szintén a Körmendből. Az elmúlt idény legtöbbet fejlődött fiatal játékosának Kiss Mátyást választották, neki Bebes  István adta át a díjat. A polgármester egy csokor virággal Mogyorósy Szilárd édesanyját is köszöntötte.

Az Egis Körmend - Oberwart Gunners mérkőzésen készült képeket a képgalériában tekintheti meg >>>itt

TJ
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-23 08:43

A körmendiek számíthatnak rájuk

évértékelő közgyűlésTovább

2024-04-22 18:00

Választási hírek

nyilvántartásba vételi határozatokTovább

2024-04-22 14:53

Karate mester tartott tréninget Körmenden

A nagy érdeklődésre való tekintettel lesz még ennek a tréningnek folytatása.Tovább

2024-04-22 09:05

Élet a Szentlélekben

Pete Polgár Máté rédicsi plébános előadásaTovább

2024-04-22 08:42

Garanciális munkák az M80-as autóúton

2024.04.22. hétfőtől kezdve 2024.05.03. péntekig Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink