Hírek, aktuális / Ausztria megnyitja határait Magyarország felé

2020-05-16 15:48:25
Ausztria megnyitja határait Magyarország felé

Vasárnap, május 17-én 0:00 órától Ausztria keleti szomszédai – Magyarország, Csehország és Szlovákia irányába is megnyitja határait, ismertette szombat délelőtt a belügyminisztérium. Magyarország részéről egyelőre nem érkezett hivatalos állásfoglalás.
 
Az összes határátkelő megnyitása jelentős könnyebbséget hoz mind a személy-, mind a teherforgalom számára, különösen a határrégióban élő ingázók szituációja fog javulni.
Arról már szerdán született döntés, hogy Németország, Svájc és Liechtenstein irányába Ausztria ismét megnyitja határait, ezzel egy időben a keleti szomszédok felé is megszüntetik az ellenőrzéseket, ezekre csupán szúrópróbaszerűen kerül majd sor, áll a szombati közleményben.

Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi és rendőri ellenőrzés során nem állítanak meg minden járművet a határátlépéskor, hanem csupán szúrópróba szerűen végzik vasárnap éjféltől az ellenőrzést.
Karl Nehammer belügyminiszter, Alexander Schallenberg külügyminiszter és Karoline Edtstadler Európa-ügyi miniszter állandó kapcsolatban fognak állni a szomszédos országokkal. Pozitív járványügyi fejlemények esetén június 15-től akár a teljes határnyitás is elképzelhető lenne.

„Ez a lépés mindenesetre egy újabb mérföldkő a normalitás felé, különös tekintettel a határrégióban élők életkörülményeinek javítására. Célunk, hogy a mozgásszabadságot ismét teljesen biztosítsuk az embereknek“, mondták el Nehammer, Schallnberg és Edtstadler miniszterek.

Forrás: orf.at

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2023-10-01 09:03

Labdarúgó eredmények

Vármegyei I-II. osztályTovább

2023-09-30 18:58

Írottkő futóverseny

Közlekedési korlátozások a Szabó-hegyenTovább

2023-09-30 13:30

"...NAPOT LÁTTAM én felkelni"

A Béri Balogh Ádám Táncegyüttes 55 éves jubileumi műsoraTovább

2023-09-29 13:56

Véradás Körmenden

2023.10.04.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink