Hírek, aktuális / A települések összefogásával nagy dolgok valósulnak meg

2022-11-30 11:03:11
Megújulhat Körmend- Horvátnádalja és Molnaszecsőd óvodája

A települések összefogásával nagy dolgok valósulnak meg

Jó együttműködést alakított ki az elmúlt években egymással Körmend és Molnaszecsőd.Most a Körmend és Mikrotérsége Köznevelési Intézményfenntartó Társulás keretében egy TOP pluszos pályázatuk lett sikeres. Mintegy 350 millió forintot nyertek el, amit megosztva a horvátnádaljai és a molnaszecsődi óvodák felújítására fordíthatnak. Mindkettő a Batthyány Coreth Mária Óvoda tagintézménye.


Az együttműködés jelentőségéről beszélt a két polgármester Bebes István és Varga Gyula


– A társulás tagjai azért jöttek össze, hogy az oktatási intézményeik megfelelő körülmények között, eredményesen működhessenek- emlékeztetett Bebes István, Körmend polgármestere. Majd, a horvátnádaljai
tagintézmény felújítási terveit részletezte, miszerint komfortosabbá szeretnénk tenni az épületet, a csoportszobákat, a tornaszobát felújítják, a fűtési rendszert szétválasztják valamint kazáncsere lesz. A külső
területen a terasz újul meg, árnyékolókat alakítanak ki a gyerekek védelmében, de a játszótér is megújul és parkolókat is kialakítanak. – Nagy öröm számunkra, hogy ennek a pályázatnak keretében megújul a nádaljai óvoda és a településrész 21 kis óvodásai is megfelelő környezetben fejlődhet – szögezte le a városvezető. – Molnaszecsőd óvodájának épülete egy nagyon régi iskola épület volt, emiatt annak állaga nem felelt meg mindenben a modern kor követelményeinek-  erről már Varga Gyula, Molnaszecsőd polgármestere beszélt. A pályázathoz először a tulajdonjogokat kellett rendezni, ugyanis az épület korábban a református egyházé volt.
Most teljeskörű felújítást terveznek itt is: víz-, villany-, és fűtés korszerűsítés, szigetelés biztosan lesz. Ezzel pedig több évtizedre megoldódik a kérdés, a faluban biztosan marad az óvoda. Ebben a  tagintézmény egyébként jelenleg 26 gyerek jár.


MP
Fotó: Jámbori Tamás
Körmendi Híradó


 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-19 13:40

Így tekerd körbe a Földet egy nap alatt!

Április 20-21-énTovább

2024-04-19 10:08

Meghívó

főzőversenyreTovább

2024-04-19 09:54

Ébresztő Körmend

Idén is felkeltjük...Tovább

2024-04-19 08:13

Ülésezik Körmend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

2024. április 25-én (csütörtökön) 8.00. órai kezdettelTovább

2024-04-18 16:59

A jáki Szent György-templom megáldása

2024. április 21-énTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink