Hírek, aktuális / A nyári szünetben is biztonságban Vas megyében

2022-06-17 11:21:18
A nyári szünetben is biztonságban Vas megyében
 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság idei szezonnyitó turisztikai sajtótájékoztatójának a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő adott otthont, amelyen a Rábapatyi Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek.

 
Némethné dr. Zsigó Zita r. alezredes asszony, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője tájékoztatójában kiemelte, hogy a nyári időszakban több alkalommal is információs pontot működtetnek megyeszerte a „Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!” elnevezésű program keretében. Felhívta a figyelmet arra, hogy strandolás közben sem szabad megfeledkezni az alapvető vagyonvédelmi szabályokról! Hangsúlyozta, hogy a táskára terített törölköző nem védi meg az értékeket! Nem célszerű a strandra nagyobb mennyiségű készpénzt vinni, az értékes használati tárgyakat tanácsos otthon hagyni. Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy a gyermekek biztonsága a nyári szünidő alatt is kiemelkedő fontosságú! A gyermekek védelmét legmegfelelőbben a szülői felügyelet szolgálhatja. Fontos, hogy a szülők, nagyszülők mindig tudjanak arról, hogy a fiatalok hová mennek, hol tartózkodnak, kivel találkoznak!
 
László Péter r. alezredes úr, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője kiemelte, hogy a nyári időszakban megnő a főutak, valamint a fürdőhelyekhez vezető utak forgalma. Hangsúlyozta: fontos, hogy a balesetek megelőzése érdekében meleg időben mindenki a szabályokat betartva, fokozott óvatossággal és türelemmel közlekedjen! A gépkocsivezetők figyeljenek a motorkerékpárosokra, a kerékpárosokra, valamint a gyalogosan közlekedőkre! Felhívta a figyelmet arra, hogy a járművezetők a nagy melegben az időjáráshoz alkalmazkodva, kipihenten induljanak el otthonról!
 
A Főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának és a Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a fürdő területén felállított információs pontokon várták az érdeklődőket a délelőtt folyamán. A szakemberek számos hasznos tanácsot adtak az odalátogatóknak.
 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint a Szombathelyi Közterület-felügyelet a korábbi évekhez hasonlóan, az idei turisztikai szezonban is együttes jelenlét biztosításával járul hozzá a szünidő zavartalanságához.
 
Amennyiben mégis jogsértés áldozatává válna, kérjük, forduljon bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!
 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink