Hírek, aktuális / A nyári szünet alatt az iskolákban szinte mindenhol volt kisebb-nagyobb felújítás

2022-09-13 08:58:41
Becsengettek: Százhuszonkilenc kis elsős kezdhette meg tanulmányait Körmenden
 
A nyári szünet alatt az iskolákban szinte mindenhol volt kisebb-nagyobb felújítás


Szentmisével egybekötött tanévnyitó ünnepséggel kezdődött az új tanév a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola tanulóinak és pedagógusainak a Szent Erzsébet-plébániatemplomban.


Kiss László körmendi plébános, intelmekkel látta el a gyerekeket a tanév kezdetén

Kiss László körmendi plébános, a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola iskolalelkésze a szentbeszédben először az elsősöket szólította meg, és a tanulást egy expedícióhoz hasonlította. Minden kisdiáktól azt  is kérte, hogy a viselkedésével legyen méltó ahhoz, hogy egy katolikus iskolában tanulnak, így pár év múlva a városban rangot jelent majd batthyánys diáknak lenni. A szentmisét követően Kiskós Kitti igazgató  köszöntötte a megjelenteket.
-Pontosan egy évvel ezelőtt egy hasonló szentmise keretein belül kezdődött a katolikus iskola első tanéve, most pedig már a második év kapujában állunk. Ezalatt az idő alatt nagyon sok változás történt az iskola falain belül. Nemcsak az intézmény környezete, hanem a benne lévő tanulók és dolgozók mindennapjai is átalakultak – mondta. Beszélt a személyi változásokról, majd szólt arról is, hogy a 43 első osztályos tanuló mellett további  5 felsőbb évfolyamos diák kezdi meg tanulmányait a Batthyányban.

Tervek
Három tanterem és a játszószoba teljesen megújult, és mindkét épület folyosóját kifestették, de több osztályt is kifesthettek. Kitért arra is, hogy az idei tanévben útjára indítják minden évfolyamon a Boldogabb családokért, Családi Életre Nevelés nevű programot. A délutáni napköziben, illetve felső tagozaton az osztályfőnöki órákon különböző témákat dolgoznak fel a gyerekek, mint például a család, barátság, önismeret. Folytatódik a Magyar Diáksport Szövetséggel már hagyományosan jó kapcsolatot, több általuk szervezett eseményen is aktívan részt vesz az iskola majd most is. -Az eddigi sportos programokat újabbakkal egészítjük ki- fogalmazott, befejezésül az igazgatónő megköszönte az elsősök szüleinek, hogy a Batthyányt választották, és egy Szent- Györgyi Albert idézettel kívánt mindenkinek kellemes tanévet és jó tanulást: „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”


Tanévnyitó a sportcsarnokban

Újítások
Az Olcsai- Kiss Zoltán Általános Iskolában egy új eleme volt az idei évnyitónak: az első évfolyamosok az iskolához kötődő, cicás nyakkendőt kaptak. Ezzel egy hagyományt szerettek volna elindítani: az iskola szülői  munkaközössége és alapítványa a közösséghez való tartozás, összetartozás jeleként ajándékozta meg a legkisebbeket. A terveik szerint ezután ez minden évben így lesz.
Már az előző tanévben is voltak mind az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolában mind pedig a Somogyi Béla Tagiskolában a fenntartó támogatásának köszönhetően nagymértékű felújítások. Az Olcsaiban ablakot cseréltek, a Somogyiban a mosdó felújítás és a belső üvegfelületek cseréje valósult meg. A nyár folyamán egyéb javítási, karbantartási munkálatokat végeztek a két iskola épületében: tantermek, szaktantermek, közösségi terek teljes, vagy részleges festése történt részben az intézmény karbantartói által, részben szülői segítséggel, vagy éppen pályázati útontájékoztatta lapunkat Fezekasné Mittli Piroska, intézményvezető,  aki azt is elmondta, csaknem valamennyi krétás táblát felújították, újrafestették, de a tankerülettől kapott nyolc új projektort is felszerelték és üzembe állították az új tanévre. Megtudtuk azt is, hogy egy körmendi vállalkozó nyolc kültéri padot ajándékozott az Olcsai iskolának.





Az évnyitóra műsorral is készültek a diákok



Új mérföldkő a kicsik életében
CST
Körmendi Híradó
Fotó: Jámbori Tamás


:

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink