Hírek, aktuális / A láthatóság fontossága

2021-11-17 13:44:38
A LÁTHATÓSÁG FONTOSSÁGA 
Kivilágítatlan, vagy nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel közlekedni balesetveszélyes!
 


A Főkapitányság az előző évekhez hasonlóan, idén is csatlakozott az országos kezdeményezésű „Látni és látszani” kampányhoz, amely felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára.
Az elmúlt héten a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai ellenőrzést tartottak a 87-es számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán. Az ellenőrzés során ezúttal a kivilágítatlan, vagy nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművek forgalomból történő kiszűrésére koncentráltak a közlekedésrendészeti szakemberek.

Az őszi hónapok velejárói a rövidülő nappalok és a ködös, párás, hideg reggelek. Ez az időszak próbára teszi még a gyakorlottabb gépjárművezetőket is. A legtöbb problémát a szitáló esőtől, a lecsapódott párától, a lehullott levelekre eső csapadéktól csúszóssá váló utak jelentik. A romló látási viszonyok, a ködfoltok és a ködös útszakaszok ugyancsak komoly veszélyforrásnak számítanak.

Kérjük, hogy megfelelően felkészített járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban! 
Az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek! A türelmes és toleráns magatartással sokat tehetnek közlekedés biztonságáért! Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők!

… hogy mindenki hazaérjen!Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2022-05-20 15:13

Tájékoztató

távhő vezeték javításárólTovább

2022-05-20 09:47

Áramszüneti tájékoztató

2022.06.23.Tovább

2022-05-20 09:42

Szabadidős lovas verseny

NádasdTovább

2022-05-20 09:17

Éjfélkor jár le a határidő

NAV tájékoztatóTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink