Hírek, aktuális / A kéményseprést a tulajdonosnak kell igényelnie!

2023-01-25 11:20:08
 
A kéményseprést a tulajdonosnak kell igényelnie!


Továbbra is kéménytüzek adják a legtöbb munkát a tűzoltóknak Vas vármegyében. Ne feledjük, a kéményseprő ingyenesen, de hívásra érkezik otthonainkba! A tegnapi napon két kéménytűzhöz vonultak a tűzoltók, majd este egy bozsoki hétvégi házban is felcsaptak a lángok.
 
Náraiba, egy Arany János utcai családi házhoz riasztották tegnap reggel a szombathelyi hivatásos tűzoltókat, ahol egy kétszintes ház kéményében izzott a lerakódott korom izzott. A tűzoltók hőkamera segítségével átvizsgálták a kémény vonalát, a tisztítónyíláson keresztül eltávolították a lehullott égésterméket, illetve átszellőztették a kéményt. 

Hasonló volt a helyzet később Rábapatyon is, ahol a József Attila utcából kérték a tűzoltók segítségét. Egy családi ház cserépkályhájának kéményében izzott a lerakódott égéstermék. A sárvári hivatásos, illetve a jákfai önkéntes tűzoltók eltávolították a tűztérből az éghető anyagot, és felügyelet mellett leégették a kormot a kéménytest oldaláról. Az egységek felülvizsgálatig megtiltották kémény használatát. A lakók alternatív módon meg tudták oldani a fűtést, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy saját és otthonaik biztonsága érdekében fordítsanak kiemelt figyelmet a kémények rendszeres karbantartására, illetve felülvizsgálatára, hiszen így a kéménytüzek megelőzhetők! Azt javasoljuk, hogy kéményeiket gázfűtés esetén kétévente, szilárd tüzelés esetén évente ellenőriztessék kéményseprő szakemberrel! A kéményseprést előzetesen A TULAJDONOSNAK KELL KÉRNIE, munkáját a szakember – azon családi házak esetén, amelyekbe nincs bejegyezve vállalkozás székhelye – térítésmentesen végzi. 

A Vas Vármegyei kéményseprő-ipari közszolgáltatók elérhetőségei:
Vasi Füstfaragók elérhetőségei: 
 http://www.vasifustfaragok.hu/
Telefonszám: 06 94 344-490

E-mail cím: vasifustfaragok@gmail.com

Vas Megyei Kéményseprő Kft.
https://www.kemenysepro.net/ 
Telefonszám: 06 94 506-499

E-mail cím: kemenysepro.megrendeles@gmail.com

Este hét óra után érkezett a jelzés a Vas vármegyei katasztrófavédelemhez, miszerint egy ház ég Bozsokon, a Csurgó közben. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, Szombathelyről hivatásos, Kőszegről önkormányzati, Bozsokról és Kőszegdoroszlóról önkéntes tűzoltók érkeztek az oltáshoz. Az egységek a helyszínen azt tapasztalták, hogy egy harmincöt négyzetméter alapterületű, kétszintes hétvégi ház felső szintje ég teljes terjedelmében. Áramtalanították az épületet, és megkezdték az oltást. Légzőkészülékben, sugárfedezet mellett behatoltak az épületbe, hőkamerával átvizsgálták a házat, amelyben, mint kiderült, senki nem tartózkodott. Három vízsugár segítségével megfékezték a lángokat, majd eloltották a még izzó, parázsló részeket is. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át az épület alsó szintjére. A tűzoltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. 


forrás: vas.katasztrofavedelem.hu

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-29 09:47

Húsvétváró Családi Medvehagyma-Nap

a Csehi hegyen március 30-ánTovább

2024-03-29 09:44

II. Hódfesztivál

HegyháthodászTovább

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink