Hírek, aktuális / A hangtálak gyógyító erejéről tudhattak meg érdekességeket

2022-07-01 11:28
A hangtálak gyógyító erejéről tudhattak meg érdekességeket

A Körmendi Kulturális Műhely idei harmadik programján  Nagy Erika zongoraművész, jógaoktató volt a vendég. Az előadó hangtálakat szólaltatott meg, megmutatva a tárgyak rezgésének gyógyító és tisztító erejét. A helyszín a Batthyány-kastély kápolnája volt.


 
A házigazda Szabó Ferenc a hanghullámok terjedéséről, a rezonancia hatásairól faggatta az előadót. Nagy Erika elmondta, hogy elsőként az emberi szervezet gátolt ingereit, majd az egyén betegségeit tárja fel, egyúttal gyógyítást is végez, amelyet kiegészít jógával. Úgy véli, hogy az első és legfontosabb a helyes légzés, ezt légzőgyakorlatokkal, úgynevezett pránájámával tanulni is lehet. Erika az előadáson a legnagyobb hangtálat  megszólaltatva adott jelet a kezdésre.

Török József, a Tibetet is megjárt régi kulturális műhelytag táltos dobon hangolt rá a rezgések estjére. Nagy Erika szakmai pályafutásáról a jelenlévők megtudhatták, hogy már gyermekkorában nyilvánvalóvá vált, hogy abszolút hallása van, ez meghatározta egész életét. – A hangtálak rezgése azon alapszik, hogy az emberi test nyolcvan százaléka víz, ezt a folyadékot hozzák mozgásba a hanghullámok. A rezgések információval szolgálnak a terapeuta számára – mondta az előadó, aki közvetítőként van jelen egy-egy terápia során. Szó esett arról is, hogy új világ, új emberi faj születésének korát éljük. A változás kulcsa a harmóniára törekvés, ehhez le kell tisztulnia a hangoknak. Ez nem megy magától, ezért lépéseket kell tenni. – Fontos, hogy merjünk szeretni, mert a szeretet a legfontosabb.
Rengeteg gátlás, úgynevezett stop tábla vesz körül bennünket, ezek félelmet szülnek, így cél az is, hogy törekedjünk a félelem nélküli létezésre. Hihetetlen teremtő erő van a szívünkben, ezzel újra közelebb kerülhetünk a négy őselemhez – mondta zárásként az előadó, aki arról is beszélt, hogy a gyógyító hangtálak hétféle fémből vannak, ezek a hét bolygót képviselik, azok pedig az ember hét energiaszintjét (csakráját) jelentik.


 



TJ
Körmendi Híradó
Fotó: Jámbori Tamás



 

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-04-24 16:00

Made In Hungária Musical Körmenden

Magyarock DalszínházTovább

2024-04-24 11:09

Holnap kinyit a Körmendi Mozi

A moziban csütörtöktől vasárnapig lesznek vetítésekTovább

2024-04-23 09:21

Változást akarnak a városért

Jelöltek, programismertetőTovább

2024-04-23 09:09

Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivál

2024. április 23-24.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink