Hírek, aktuális / A hagyomány folytatódik

2023-05-25 09:11:09
A hagyomány folytatódik, nyolcadik alkalommal is Tűzoltó Találkozó Vas vármegyében
 
Idén is közel száz tűzoltóautó és több száz tűzoltó részvételével megvalósuló rendezvényre hívja a vármegye lakosságát a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A vasi hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóinak nyolcadik találkozójának a körmendi Batthyány-Strattmann Kastély ad otthont június 3-án.

Minden évben nagy izgalommal készülnek a tűzoltók arra a rendezvényre, amely országosan csak Vas vármegyében kezdődött és vált hagyománnyá, ez pedig a Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozó. Hat évig Szombathelyen megtartott rendezvényt a tavalyi évben Bükön, idén pedig Körmenden rendezik meg. A történelmi múltra visszatekintő Batthyány-Strattmann Kastély parkja remek helyszínnek bizonyul arra, hogy több száz tűzoltót és az általuk felvonultatott tűzoltó technikát lássa vendégéül.

 A rendezvény 9.00 órakor ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, amelyet a Körmendi Fúvószenekar térzenéje előz meg. A megnyitó keretében Szent Flórián szobor avatására is sor kerül. A találkozó egyik állandó programeleme, amikor a tűzoltók összetartozásukat kinyilvánítják. Volt olyan év, hogy a tűzoltók által szerelt vízsugarak találkoztak a magasban, közösen ültettek fát, vagy időkapszulát helyeztek el a szombathelyi Fő téren. Arra is volt példa, hogy lakatokat helyeztek el bontóbaltán, vagy B-C áttétkapcsokat szereltek. A tavalyi évben egy földfeletti tűzcsapot alakítottak szökőkúttá jelképezte összetartozásukat.

Az idei évben a vármegyét szimbolizáló fa táblára helyezik el az általuk képviselt település tűzoltóságának nevét. Az ünnepséget követően egy színes játszótérré alakul a kastélypark, ahol amellett, hogy meg lehet tekinteni az összes felsorakozott gépjárművet, a rendezvényre látogatóknak tűzoltási, roncsvágási bemutatókkal, virtuális valóság szemüveggel, olajtűz-oltási, kutyás bemutatóval készülnek a rendezők. A jelenlévők egy zenés újraélesztési maratonra is becsatlakozhatnak, míg lehetőség nyílik a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum négy előre meghirdetett időpontban történő tárlatvezetéssel egybekötött látogatására is.

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2023-06-08 19:18

Pályázati felhívás

igazgatási ügyintéző munkakör betöltéséreTovább

2023-06-08 10:33

Összefogott a város: segíteni akarnak megtalálni a gyógymódot

Rendkívül ritka genetikai betegséget diagnosztizáltak az ötéves ZsombornálTovább

2023-06-08 09:49

A drukkerek végig hatodik emberként segítették a csapatot

Bronzéremmel zárta a bajnokságot az Egis Körmend kosárcsapataTovább

2023-06-07 10:33

Az online csalások megelőzhetők

kampányt indítottak az áldozattá válás megelőzésének érdekébenTovább

2023-06-07 09:42

AGORA–Savaria Filmszínház műsora

2023. június 8. – június 14.Tovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink