Hírek, aktuális / A duális képzést segítő kiadványok

2021-09-09 09:33
A duális képzést segítő kiadványok

Megjelent a megújult duális szakképzés keretét bemutató kiadvány aktualizált változata, valamint újra elérhető a szakképzési törvény és végrehajtási rendelete egységes szerkezetben és ennek értelmezéséhez, alkalmazásához segítséget nyújtó új kiadvány is.
A szakmai kiadványok, valamint a megújult duális képzési honlap a szakképzés szereplőinek tájékozódását segíti és magába foglalja az eddigi jogszabályváltozásokat is.

Duális képzéssel a munka világában
Az éves szakmai kiadvány 2021-es aktualizált változata teljes körű szakmai tájékoztatást és segítséget nyújt a vállalkozásoknak és a szakmát tanulóknak egyaránt.  
 A kiadvány részletesen bemutatja a megújult duális szakképzés aktuális keretét, emellett feldolgozza az eddigi jogszabályváltozásokat is. A gyakorlatban leggyakrabban felmerült kérdések tapasztalataiból kiindulva külön munkajogi alfejezetben foglalkozik a szakképzési munkaszerződés mindennapi gyakorlatával, a duális képzőhelyre és szakmát tanulókra vonatkozó legfontosabb munkajogi kérdésekkel. 
Innen letölthető
 
A szakképzésről szóló 2019. év LXXX. törvény és a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet szövege egységes szerkezetben

Az IKK oldalán megjelent a szakképzési törvény és a végrehajtási rendelete 2021. szeptember 1-jétől hatályos módosításokkal frissített egységes szerkezetű változata.
Innen letölthető
 

Kézikönyv a szakképzési jogszabályok alkalmazásához

A kiadvány az újítások bevezetésének gyakorlati támogatását szolgálja.
A szakképzési törvény hatályba lépése óta eltelt időszak gyakorlati tapasztalatait, a szakképzés és a gazdaság szereplőitől érkezett, a Szakképzési Innovációs Tanács munkacsoportja által összegzett javaslatokat figyelembe véve az év első felében megtörtént a szakképzési jogszabályok finomhangolása, amely a megújult szakképzési és felnőttképzési rendszer még hatékonyabb működését, a rugalmasabb, szélesebb körű feladatellátást segíti. A Szakképzés 4.0 stratégiában meghatározott célok megvalósításában, gyakorlatba való átültetésében ugyanakkor nem csak a jogalkotónak, hanem a jogszabályokat a mindennapi munkavégzés során alkalmazó intézményvezetőknek, oktatóknak, vállalkozóknak is fontos szerep jut.
A több mint kétszáz oldalas, iratmintákat is tartalmazó dokumentum a szakképzési törvény és végrehajtási rendelete egységes értelmezéséhez, alkalmazásához nyújt segítséget a szakképző intézmények és egyéb jogalkalmazók számára.  (Forrás: ITM)
Innen letölthető
 
 

Megújult a duális képzés honlapja

A www.tanuloszerzodes.hu honlap gyökeres átalakításon ment át, új arculattal és struktúrával a https://dualis.mkik.hu/ oldalon érhetők el a legfrissebb információk a szakképzés szereplői számára. A honlap felépítése kifejezetten a felhasználói igények alapján került kialakításra, amely hangsúlyosan a vállalkozói oldallal foglalkozik, de részletes tájékoztatást nyújt a tanulók számára is.

A honlapon elérhető információk:
Duális szakképzés
- Vállalkozó vagyok
- Szakmajegyzék szerinti szakmát tanulok
- OKJ szerinti szakmát tanulok
- Pályaválasztás előtt állok, érdeklődőm a szakképzés iránt
Keresők és kalkulátor
- Tanácsadókereső
- Képzőhelykereső
- Normatíva- és költségkalkulátor
- Kamarakereső
Szakmai anyagok
- Duális képzéssel a munka világában 2021
- Szakképzési magazinok


Forrás: MKIK

Eseménynaptár

Hírek, aktuális

2024-03-28 15:26

Megnyitja kapuit a Jeli Varázskert

2024. március 29-énTovább

2024-03-28 10:06

Óperenciás meseillusztrációs pályázat

Körmendi sikerekTovább

2024-03-28 09:41

Nyertes pályázat

Új óvodakertet hoznak létreTovább

2024-03-28 09:29

Pályázati kiírás

ingatlan bérbeadásaTovább

2024-03-27 14:00

Iskolai beiratkozás

2024/2025-s tanévTovább

További hírek

Kövessen minket Facebookon is Felhívások Értesítések

Partnereink